Skocz do zawartości

Historia edycji

Nik@

Nik@

Od kilku dni jestem szczęśliwą opiekunką malucha tetrosomus gibbosus. To kuzyn popularnej krówki. Rybka ma około 4 cm wielkości, zdrowa, pływa sobie razno. 

Jedyny problem póki co, to karmienie.

Kto mnie zna wie, że u mnie cyrkulacja jest symboliczna. Coś tam dmucha, ale słabo, bo jakoś tak mam,  ze lubie, jak koralowce delikatnie powiewają na wietrze, a nie szarpie im polipami.

Niby idealne warunki dla gapowatych kosterowatych. Ale zanim ten mój piramidek zauważy, że coś do jedzenia pływa w toni, zanim sobie pomyśli, że akurat ten kąsek wygląda smacznie i go namierzy, zanim ruszy płetwy, żeby go zjeść, to albo mu go prąd wody sprzątanie sprzed pyszczka, albo zjedzą moje rybie torpedy, jak wargacze czy pokolce. To jest aż niemożliwe, jaka ta rybka jest ospała w zdobywaniu pokarmu. Z 50 kawałków mysis jej przeleci tuż przed pyskiem, zanim sie zdecyduje, który jej się podoba, a jak juz się zdecyduje na konkretny kawałek, to nie zdąży go dopaść i zjeść. 

Próbowałam wyłączać cyrkulator, próbowałam karmić po zgaszeniu światła.  Nic to nie dało.  Nawet borsuk i pokolce po ciemku wyplyqaly z noclegowni na zer, a ta gapa pomimo, że pływa cały czas w toni, nawet w nocy, nie złapała nic. 

Jak te rybkę nakarmić? Macie jakieś sposoby? Piersią nie mogę, choćbym chciała:D

Nik@

Nik@

Od kilku dni jestem szczęśliwą opiekunką malucha tetrosomus gibbosus. To kuzyn popularnej krówki. Rybka ma około 4 cm wielkości, zdrowa, pływa sobie razno. 

Jedyny problem póki co, yo karmienie.

Kto mnie zna wie, że u mnie cyrkulacja jest symboliczna. Coś tam dmucha, ale słabo, bo jakoś tak mam,  ze lubie, jak koralowce delikatnie powiewają na wietrze, a nie szarpie im polipami.

Niby idealne warunki dla gapowatych kosterowatych. Ale zanim ten mój piramidek zauważy, że coś do jedzenia pływa w toni, zanim sobie pomyśli, że akurat ten kąsek wygląda smacznie i go namierzy, zanim ruszy płetwy, żeby go zjeść, to albo mu go prąd wody sprzątanie sprzed pyszczka, albo zhedzą moje rybie torpedy, jak wargacze czy pokolce. To jest aż niemożliwe, jaka ta rybka jest ospała w zdobywaniu pokarmu. Z 50 kawałków mysis jej przeleci tuż przed pyskiem, zanim ona się na coś zdecyduje, a jak już się zdecyduje na konkretny kawałek, to nie zdąży go dopaść i zjeść. 

Próbowałam wyłączać cyrkulator, próbowałam karmić po zgaszeniu światła.  Nic to nie dało.  Nawet borsuk i pokolce po ciemku wyplyqaly z noclegowni na zer, a ta gapa pomimo, że pływa cały czas w toni, nawet w nocy, nie złapała nic. 

Jak te rybkę nakarmić? Macie jakieś sposoby? Piersią nie mogę, choćbym chciała:D

Nik@

Nik@

Jedyny problem póki co, yo karmienie.

Niby idealne warunki dla gapowatych kosterowatych. Ale zanim ten mój piramidek zauważy, że coś do jedzenia pływa w toni, zanim sobie pomyśli, że akurat ten kąsek wygląda smacznie i go namierzy, zanim ruszy płetwy, żeby go zjeść, to albo mu go prąd wody sprzątanie sprzed pyszczka, albo moje rybie torpedy, jak wargacze czy pokolce. To hest aż niemożliwe, jaką ta rybka jest ospala w zdobywaniu pokarmu. Z 50 kawałków mysis jej przeleci tuż przed pyskiem, zanim ona się na coś zdecyduje, a jak już się zdecyduje na konkretny kawałek, to nie zdąży go dopaść i zjeść. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.