fifek33 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Mam pytanie gdzie puścić wypływ z lampy uv do komory odpieniacza czy do pompy obiegowej i jaki dać przepływ wody przez lampe aqua nova 36watt pompa zasilająca aqua nova nrmc 1200 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 ja bym dał powrót do komory odpieniacza, przepływ tak 800 do 1200 będzie ok Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Czy odpieniacz mógł przestać odpieniac jak włączyłem uv ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 wydaję mi się, że UV nie ma wpływu na pracę odpieniacza, u mnie nic podobnego nie zauważyłem, ale mogę być w błędzie. A może zmieniłeś jeszcze coś w akwa w ostatnim czasie, nie tylko podłączyłeś UV? np zasolenie? Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Nie a moze przez to ze teraz robiłem z uv ką zobaczę dam mu chwile Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Jasne ze nie ma wpływu uv nie ma nic wspólnego z działaniem pienka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Ruszył odpieniacz i wywala taka piane jak nigdy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Godzinę temu, fifek33 napisał: Ruszył odpieniacz i wywala taka piane jak ni Hej... I o to chodzi i gitara... Mocna lampa wybija wolne zarodniki a slabsza je tylko uszkadza a koniec koncow wszystko to laduje w odpieniaczu... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 I Zaś odpieniacz siadł wariuje przy tej uvWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 skąd pewność ze działanie uv nie ma nic wspólnego z działaniem pieńka ? pytanie 1 : po co jest lub do czego służy odpieniacz ? pytanie 2: do czego służy lampa uv ? nie jestem wszechwiedzący(aczkolwiek trochę jucz wiem mam 5 lat akwa ) ,nigdy nie używałem lampy uv ,odpieniacz mam od bardzo nie dawna ale droga dedukcji dochodzę do stwierdzenia ze jeśli jakieś urządzenie zabija coś żyjącego to drugie urządzenia które ma na celu takie "zanieczyszczenia "usuwać je usuwa ..tyle z logiki .Osoby które twierdza ze jedno urządzenie nie działa na drugie to proszę o podanie jakiego naukowego poparcia bo logicznie tego nie można (według mnie ) wyjaśnić . Tutaj na pewno ma znaczenie rodzaj użytej uv i mocy odpieniacza ,znaczenie ma tez czy to jest zakwit bakteryjny czy tez używamy uv ciągle i "pierzemy " wodę z dobroczynnych substancji .pozniej te substancje suplementując nabijając kiese producenta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach