kareks Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 Walczę z wysokimi parametrami od początku grudnia gdzie było NO3-100, fosforany 1-2. Dotychczas piana była ustawiona na mokro i była gęsta i tłusta rura odpieniacza pokryta błotem. Od tego tygodnia gdzie parametry się wyzerowały praktycznie NO3 i fosforany zero. Piana jest gęsta i przypomina pianę z białek szybko zapycha kubek odpieniacza gdyż jest bardzo trwała i w dotyku przypomina pianę z białka jajek. Czy tak na być ??? Obecnie zwiększyłem karmienie NOPOX 1/3 gdyż mam miękkie i lps i zera nie da wskazane ale martwi mnie wygląd tej piany. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj 650l w obiegu prowadzone na paletkach plus NoPOx, odpieniacz SKIMZ SM201, obieg Jebao 8000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 12 Marca 2019 Tak powinno być. Zmniejsz trochę poziom "słupa" wody w odpieniaczu i będzie OK ( piana będzie szła przeważnie tylko po karmieniach ). Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach