Daro73 Zgłoś Napisano 14 Marca 2019 Posiadam budżetowy odpieniacz Sera PS 600s od kilku dni zamontowany w sumpie. Problem jest taki że odpieniacz przelewa. Zacząłem się zastanawiać dlaczego bo przelewa jedynie wieczorem wkrótce po podaniu dwóch dawek Ati Essentials Pro. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ???. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vunpepic Zgłoś Napisano 14 Marca 2019 Moze masz ustawiony na mokra piane. Sprobuj wylaczac odpieniacz na 2 godziny po podaniu chemi i zobacz czy przestanie przelewac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 14 Marca 2019 Też tak pomyślałem dlatego wyciągnąłem z zapasów zegar sterujący pod który podłącze odpieniacz. Teraz patrzę i piana jest bardzo gęsta o konsystencji śmietany i nie podnosi się do góry. Rano nie będzie problemów tak aby zaczął pienić. Chyba naprawdę tak reaguje na chemię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 14 Marca 2019 u mnie po podaniu reefboostera odpieniacz przestaje pienić. Po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 15 Marca 2019 8 godzin temu, wiesiektbg napisał: u mnie po podaniu reefboostera odpieniacz przestaje pienić. Po jakimś czasie wszystko wraca do normy. ReefBooster posiada w swoim składzie tłuszcze, nawet w instrukcji podają aby po podaniu wyłączyć odpieniacz. Ale ATI ?????. Nie spotkałem się z czymś takim a odpieniacz zaczął pienić dopiero rano. Po przelaniu nie dało się go ustawić, powstała ciężka piana o konsystencji śmietany która była tak ciężka że nie unosiła się do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach