17 minut temu, Słony leszcz napisał:I ja jakoś tam tą decyzje rozumiem, tzn rozumiem z czego ona wynikała. Ale też widzę, że wszyscy się tu strasznie radykalizować zaczynają. Z jednej strony rwanie szat i rejtanowskie gesty, z drugiej wskazywanie drzwi... Nie tędy droga. Było targowisko, miało wiele plusów. Teraz go nie będzie (a w zasadzie jego części tylko) - też świat się nie skończy. Pożyjemy zobaczymy. A może jak trochę ludzi odpłynie, to i właściciele ponownie przemyślą, czy im się to opłaca? I kto wie, czy w jakiejś tam formie kiedyś zwierzaki nie wrócą jeszcze na targowisko. Jednym słowem, życie. Tym czasem jakieś takie radykalne wypowiedzi tylko zamurowują jeszcze bardziej na swoich pozycjach, utrudniają jakikolwiek kompromis czy konstruktywną dyskusję.
Ja sam przeglądam olx pod kątem korali i ryb. Na pewno łatwiej namierzyć tam akwarystów z okolicy, niż na forum (szczególnie jak się nie mieszka na Śląsku:-). Jedyny problem, to że tam bajzel jest straszny, zdarzają się koralowce w dziale "rośliny":-)
Nalać mu piwa!!!
![]()
Fajnie by było jakby nasi albo szanujący się akwaryści używali poprawnych kategorii i poprawnych nazw... a nie eufylia, euphylia, eufyllia, nie wiem co jeszcze za kwiatki widziałem, ale bywało zabawnie