Skocz do zawartości

Historia edycji

pdz

pdz

I ruszyło :-)

Wlałem bakterie ,  odpaliłem grzanie, zasoliłem na razie połowę soli wyliczonej na tę objętość, odpaliłem obieg na minimum, cyrkulację na pulsowanie. dołożyłem też trochę skały.

Jak zwykle mam pytania.

1. Odpieniacz - Deltec 600i na sucho chodził i obijał się , po zasoleniu i wlaniu bakterii  na 5-6 (takie info znalazłem w poradniku aby tak ustawić) biegu i powietrze na połowę dziury tłukł pianę aż wychodziła z kubka , na 1 biegu też pieni , tak ma być ?

2. Czy z regulacją wody w kominie to taka zabawa ? Pompa na minimum , przymykam i otwieram zawór i albo siorbie spływ albo przelewa się rewizją , jak to ustawić ?

3. Czy poziom wody w sumpie jest odpowiedni ?

4. Dolewka na razie nie uruchomiona, muszę jechać po zbiornik, zastanawiam się czy jakiś pojemnik plastikowy, czy małe akwarium 30x25x25 ?

5. Jutro robię sterowanie lampy, żeby się sama włączała i wyłączała.

6. Przydałaby się jakaś lampka w szafce, co polecicie ?

O czym ewentualnie zapomniałem ?

35_start.jpg

38_start.jpg

36_start.jpg

37_start.jpg

pdz

pdz

I ruszyło :-)

Wlałem bakterie ,  odpaliłem grzanie, zasoliłem na razie połowę soli wyliczonej na tę objętość, odpaliłem obieg na minimum, cyrkulację na pulsowanie. dołożyłem też trochę skały.

Jak zwykle mam pytania.

1. Odpieniacz - Deltec 600i na sucho chodził i obijał się , po zasoleniu i wlaniu bakterii  na 5-6 (takie info znalazłem w poradniku aby tak ustawić) biegu i powietrze na połowę dziury tłukł pianę aż wychodziła z kubka , na 1 biegu też pieni , tak ma być ?

2. Czy z regulacją wody w kominie to taka zabawa ? Pompa na minimum , przymykam i otwieram zawór i albo siorbie spływ albo przelewa się rewizją , jak to ustawić ?

3. Czy poziom wody w sumpie jest odpowiedni ?

4. Dolewka na razie nie uruchomiona, muszę jechać po zbiornik, zastanawiam się czy jakiś pojemnik plastikowy, czy małe akwarium 30x25x25 ?

5. Jutro robię sterowanie lampy, żeby się sama włączała i wyłączała.

6. O czym ewentualnie zapomniałem ?

35_start.jpg

38_start.jpg

36_start.jpg

37_start.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.