Ja bym na obecnym zestawie zmierzył PO4 po tej membranie co masz i po żywicy i wtedy będziesz wiedział, czy to membrana czy żywica i czy to na pewno po RoDi.
Z karmieniem to nie wiem czy to dużo czy mało, może się ktoś wypowie, pewnie dobrze byłoby wiedzieć też ile litrów ma zbiornik i ile jakich korali, ryb, gdzieś mi się przewinęło 1 kostka co 2-3 dni dla korali ale nie pamiętam dokładnie szczegółów, tyle tego przejrzałem.
Jeżeli odpieniacz wyrzuca sporo, to może jednak za dużo karmisz , może coś się rozkłada , może coś puszcza skała , może obsada czyszcząca zbyt mała , naczytałem się wszystkiego sporo odkąd postanowiłem założyć akwarium, jednak to tylko teoria, w sobotę wpuszczę pierwsze życie.
Jak pisałem malutka krewetka wrzucona do akwarium żeby przyspieszyć nieco cykl azotowy dość mocno mi podbiła w krótkim czasie PO4, byłem w lekkim szoku.
Napisz co dokładnie masz w akwarium, korale, ryby, ile tego, jaka skała, piasek, generalnie z tego co czytałem to źródłem PO4 jest coś co się rozkłada, poprawcie mnie jeśli się mylę.
Jakie masz pozostałe parametry ?