piotrs Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2019 Witam, posiadam anampses lineatus i chce dokupić kolejnego wargatka halichoeres chrysus. Czy z wargatkami jest podobny problem co z pokolcacmi ze sie tłuką? podobaja mi sie te wargatki, poza tym mam troche plagi ślimaków osiadłych mile widziane opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Z wargaczami różnie bywa, jedne gatunki sie wzajemnie olewają inne się tluką na śmierć. Są w necie tablice kompatybilności roznych gatunkow wargaczy. Mój chrysus nigdy nie interesował się ślimakami. Kupilam tetrosomus gibbosus i widzę, że je powoli wyjada. Rurki niestety zostają, ale wysysa je z tych rurek i może już nie będzie ich przyrastać. Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2019 Myślę że śmiało możesz je łączyć. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 8 godzin temu, R.I.P napisał: Myślę że śmiało możesz je łączyć. PK Ale dawac do lotnika nowego czy po prostu wrzucić nowego do akwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 dzisiaj bylem u "mądrali" w Walbrzychu i widziałem ładną hexatenie oraz caningastera ,one u mnie pozjadały osiadłe a miałem naprawdę plagę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 6 minut temu, niwre37 napisał: dzisiaj bylem u "mądrali" w Walbrzychu i widziałem ładną hexatenie oraz caningastera ,one u mnie pozjadały osiadłe a miałem naprawdę plagę nie wiem Erwin czy hexatenia nie zaatakuje mi wargatka bo slyszałem ze sa agresywne ryby caningaster sie zastanawiałem nad nim, a dla rafy jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 slyszalem opinie ze hexatenia może gonić inne ryby u mnie nic takiego nie ma miejsca ,miałem dwa c.valentini i teraz c.solandri i jeśli chodzi o mnie to są super wszędobylskie,ciekawe i zawsze coś skubią Widziałeś ze mam dosyć gęsto różnych korali u siebie i nie zwróciłem uwagi by je coś podjadało ,ale może trafić się jakiś krejzol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 19 minut temu, niwre37 napisał: slyszalem opinie ze hexatenia może gonić inne ryby u mnie nic takiego nie ma miejsca ,miałem dwa c.valentini i teraz c.solandri i jeśli chodzi o mnie to są super wszędobylskie,ciekawe i zawsze coś skubią Widziałeś ze mam dosyć gęsto różnych korali u siebie i nie zwróciłem uwagi by je coś podjadało ,ale może trafić się jakiś krejzol masz teraz dwa canigastery? bo widzialem jednego chyba valentini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2019 9 godzin temu, piotrs napisał: masz teraz dwa canigastery? bo widzialem jednego chyba valentini valentini mi wyskoczył ,mam solandri. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach