atk Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2019 Witajcie, już od jakiegoś czasu zaobserwowałem u swoich błazenków dziwne drgawki jakby miały padaczke... Udało mi się nagrać jak jeden skubie skałę po czym ma te dziwne drgawki... Czy to normalne? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nexor4 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2019 Moje też tak robią zapewne to u nich normalne chętnie poznam przyczynę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arashi_ Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2019 Nic nienormalnego, jak jest parka to tak właśnie robią. Jesli będą czyścić skałę, kamień blisko ukwiala to mogą przygotowywać się do tarła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2019 Witam, że skubanie skały to normalne, tylko te drgawki u samca mnie zaniepokoiły... No chyba że to taka gra wstępna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2019 Jest to zapowiedź tarla, spokojnie takie zachowanie jest praktycznie u wszystkich ryb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2019 To znak że samiec się stara o względy samicy czyści podłoże i odstawia tańce godowe.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arashi_ Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2019 Lepiej bym tego nie ujeła. Jeszcze tylko biedny nie wie, ze samica to kawał... No cóż, życie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach