48 minut temu, Paragon napisał:no jakoś to widzę inaczej
Napisałeś, że same plusy, gdy w rzeczywistości jest tylko jeden, który wymieniłem.
48 minut temu, Paragon napisał: bo mogę bo ups ma 1000W mocy ciągłej i 200W grzałka nie robi na nim wrażenia,
Ok, nie robi wrażenia, ale zdajesz sobie sprawę, że skracasz sobie czas pracy na akumulatorze w razie w? Wiesz, że nawet przez godzinę bez grzałki temperatura wody w akwarium jakiś drastycznie się nie zmieni.
48 minut temu, Paragon napisał:jak już wspomniałem sekundowe w najgorszym wypadku kilku minutowe, na pełnym obciążeniu aku wytrzymuje spokojnie 1-2h, u mnie długie zaniki zasilania występują bardzo żadko nie wiem raz w roku a takie chwilowe bardzo często wyobraź sobie takie co chwilę wyłanczanie elektroniki której oprócz pompki i cyrkulatora trochę jednaj jest,a ona nie lubi takich chwilowych przerw
To masz strasznie kijowe zasilanie. Czyli rozumiem, że jak np. oglądasz sobie tv, czy czytasz książkę wieczorem, to telewizor Ci się wyłącza, a lampki mrugają? Kosmos!:-)
Ja mieszkam w mieście i moim priorytetem jest, żeby w razie awarii, utrzymać akwarium jak najdłużej na chodzie, bez strat w zwierzętach.
48 minut temu, Paragon napisał:Marek lampa buczy bez pełnego sinusa, nie wiem co dokładnie nie zagłębiałem się czy sam zasilacz czy drivery, czy co tam jeszcze dzwięk jest słyszalny z kilku metrów zasilacz MW drivery również, nie wiem jak to wpływa dodatkowo na same ledy np: Cree które tanie nie są, ale wiem że nie buczą/piszczą odkąd mam pełny sinus
Tu właśnie chodzi o to, żeby pominąć zasilacz, a podać bezpośrednio VDC do lampy.