Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

Nie chce mi sie już kopać z koniem.  Mam Volta 24V, wyjście 230V. Mam pompę 24V z zasilaczem producenta podłączanym do 230V. Odpinam zasilacz producenta podłączam zasilacz buforowy 24V. Czas działania obydwu porównywalny. Ale mając UPS mogę podłączyć dowolne urządzenie na 230V a nie tylko 24V. Ponadto VOLTA mogę miec np. 1200W, a buforowy bede mial np. 75W - wiec nie poszaleje z obciazeniem. Czego nie rozumiesz ?

A i jeszcze nie wiem czemu zakladasz sprawnosc 80%, sa zasilacze impulsowe majace sprawnosc ponad 90%.
A i jeszcze pod fotowoltaike podepne.

Dla przykładu:
https://allegro.pl/oferta/komputerowy-zasilacz-awaryjny-sinuspro-2000-w-24v-7406569680

Dalej podtrzymuje, że dyskusja jest co jest lepsze - Święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc. 

Ja wybieram UPS ze względu na wygodę i większe możliwości w przypadku jakiejkolwiek awarii. Ze względu na uniwersalność. Nie będę szukał urządzeń 24V bo sobie kupiłem zasilacz buforowy 24V i ograniczał się tylko do jednego napięcia zasilania. I tylko dlatego.

VDR

VDR

Nie chce mi sie już kopać z koniem.  Mam Volta 24V, wyjście 230V. Mam pompę 24V z zasilaczem producenta podłączanym do 230V. Odpinam zasilacz producenta podłączam zasilacz buforowy 24V. Czas działania obydwu porównywalny. Ale mając UPS mogę podłączyć dowolne urządzenie na 230V a nie tylko 24V. Ponadto VOLTA mogę miec np. 1200W, a buforowy bede mial np. 75W - wiec nie poszaleje z obciazeniem. Czego nie rozumiesz ?

A i jeszcze nie wiem czemu zakladasz sprawnosc 80%, sa zasilacze impulsowe majace sprawnosc ponad 90%.

VDR

VDR

VDR

VDR

Nie chce mi sie już kopać z koniem.  Mam Volta 24V, wyjście 230V. Mam pompę 24V z zasilaczem producenta podłączanym do 230V. Odpinam zasilacz producenta podłączam zasilacz buforowy 24V. Czas działania obydwu porównywalny. Ale mając UPS mogę podłączyć dowolne urządzenie na 230V a nie tylko 24V. Czego nie rozumiesz ?

VDR

VDR

Nie chce mi sie już kopać z koniem.  Mam Volta 24V, wyjście 230V. Mam pompę 24V z zasilaczem producenta podłączanym do 230V. Odpinam zasilacz producenta podłączam zasilacz buforowy 24V. Czas działania obydwu porównywalny. Ale mając UPS mogę podłączyć dowolne urządzenie na 230V a nie tylko 24V. Czego nie rozumiesz ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.