Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

Godzinę temu, Pawelo2222 napisał:

widzę, że unikasz odpowiedzi na moje pytanie, więc chyba nie potrafisz tego policzyć. Chyba, że policzyłeś, ale wtedy musiałbyś przyznać, że twoje poprzednie obliczenia to bzdury. 
Tak na przyszłość obciążenia o tej samej mocy, ale o innym napieciu zasilania pobierają różne prądy. Wynika to z prostego wzoru: P=U*I dlatego w obwodach dc obciążenie o tej samej mocy, a zasilane wyższym napięciem, pobiera mniejszy prąd.

Aha, już nie eheim modyfikowany i testowany 15 lat temu, a pompa?

Przecież nigdzie tego nie zanegowałem. Napisałem wręcz, że to zaleta upsa.

Jeśli nie wiesz, to istnieją mocniejsze zasilacze.

Czego nie rozumiem? Widzę, że odwracasz już kota ogonem. To ty chciałeś wyliczeń, doświadczeń i dowodów. Ja poparłem swoje zdanie teorią, obliczeniami, testami i konkretnymi wartościami. A ty? Jedynie rzekomym testem, w ktorym zmieniasz warunki nie podając żadnych konkretów. 

Widzę, że nie pojmujesz idei przykładów. Równie dobrze można tam stawić 95%. Przykład to przykład. Nie zmienia to faktu, że moc pobierana przez taki układ zawsze będzie wyższa niż wyjściowa.

Spoko, funkcja fajna, nie zaprzecze, ale też cena tego cuda 10x wyższa.

Jeśli w to naprawdę głęboko wierzysz, to proszę bardzo.

Ale ogólnie to ja już dalej nie ciągnę dyskusji. I tak nie mam zamiaru Cię przekonywać. Z mojej strony wyczerpałem temat. Kto będzie chciał, wyciągnie wnioski.

Pozdrawiam.

Mnie nie interesuja teoretyczne akademickie dyskusje co by bylo gdyby. Tylko praktyka. A praktyka jest taka jak pisalem. Co mi liczyc jakies pierdololo dla 12V jak mam UPS zasilany z 24V aku. Ty sobie robisz jakies wyliczenia a ja podłączam i dziala tak samo jak na buforowym. I tyle w temacie.  Kupowanie zasilacza buforowego o duzej mocy jak masz 2 urzadzenia majace 80W mija sie z sensem. W przypadku UPS na dzien dobry dostaniesz z 300W.  Ty bierzesz sobie przyklady aby dopasowac do teorii ze zasilacz buforowy jest lepszy od UPS. A mnie takie teoretyzowanie nie interesuje.

Mnie nie interesuja przykłady teoretyczne a praktyka ! Teoretycznie to Ci udowodnię ze 2+2=5

VDR

VDR

Godzinę temu, Pawelo2222 napisał:

widzę, że unikasz odpowiedzi na moje pytanie, więc chyba nie potrafisz tego policzyć. Chyba, że policzyłeś, ale wtedy musiałbyś przyznać, że twoje poprzednie obliczenia to bzdury. 
Tak na przyszłość obciążenia o tej samej mocy, ale o innym napieciu zasilania pobierają różne prądy. Wynika to z prostego wzoru: P=U*I dlatego w obwodach dc obciążenie o tej samej mocy, a zasilane wyższym napięciem, pobiera mniejszy prąd.

Aha, już nie eheim modyfikowany i testowany 15 lat temu, a pompa?

Przecież nigdzie tego nie zanegowałem. Napisałem wręcz, że to zaleta upsa.

Jeśli nie wiesz, to istnieją mocniejsze zasilacze.

Czego nie rozumiem? Widzę, że odwracasz już kota ogonem. To ty chciałeś wyliczeń, doświadczeń i dowodów. Ja poparłem swoje zdanie teorią, obliczeniami, testami i konkretnymi wartościami. A ty? Jedynie rzekomym testem, w ktorym zmieniasz warunki nie podając żadnych konkretów. 

Widzę, że nie pojmujesz idei przykładów. Równie dobrze można tam stawić 95%. Przykład to przykład. Nie zmienia to faktu, że moc pobierana przez taki układ zawsze będzie wyższa niż wyjściowa.

Spoko, funkcja fajna, nie zaprzecze, ale też cena tego cuda 10x wyższa.

Jeśli w to naprawdę głęboko wierzysz, to proszę bardzo.

Ale ogólnie to ja już dalej nie ciągnę dyskusji. I tak nie mam zamiaru Cię przekonywać. Z mojej strony wyczerpałem temat. Kto będzie chciał, wyciągnie wnioski.

Pozdrawiam.

Mnie nie interesuja teoretyczne akademickie dyskusje co by bylo gdyby. Tylko praktyka. A praktyka jest taka jak pisalem. Co mi liczyc jakies pierdololo dla 12V jak mam UPS zasilany z 24V aku. Ty sobie robisz jakies wyliczenia a ja podłączam i dziala tak samo jak na buforowym. I tyle w temacie.  Kupowanie zasilacza buforowego o duzej mocy jak masz 2 urzadzenia majace 80W mija sie z sensem. W przypadku UPS na dzien dobry dostaniesz z 300W.  Ty bierzesz sobie przyklady aby dopasowac do teorii ze zasilacz buforowy jest gorszy od UPS. A mnie takie teoretyzowanie nie interesuje.

Mnie nie interesuja przykłady teoretyczne a praktyka ! Teoretycznie to Ci udowodnię ze 2+2=5

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.