Skocz do zawartości

Historia edycji

Krzysiek K.

Krzysiek K.

25 minut temu, Paragon napisał:

duży waż zresztą nie przeźroczysty może być zapowietrzony zrób taki sam na igielitowym bezbarwnym w którym widać czy są pęcherzyki powietrza, nie jestem naukowcem, ale wydaje mi się że wypełniony w całści płynem wężyk zatkany z jednej strony szczelnie nie ma prawa nic przepuszczać, moze przepuszczac tylko wtedy gdy jest nieszczelny lub ma w sobie pęcherzyki powietrza, wiesz pęcherzyk idzie do góry i wypycha płyn tak to widzę

Masz rację , gdy wąż jest zatkany z jednej strony szczelnie to nie ma prawa przepuszczać i nie przepuszcza ,ale tu sprawa jest inna ,powietrze dostaje się od strony wylotu bo wąż zwisa z góry do dołu ,źle jest ułożony i zawsze się będzie zapowietrzał niezależnie od grubości węża i długości,podciśnienie nie działa tak jak byśmy chcieli, jeżeli wąż będziemy żle ustawiony .Zrób test  to się przekonasz.Narysowałem wcześniej jak miałem wąż ustawiony.

Krzysiek K.

Krzysiek K.

10 minut temu, Paragon napisał:

duży waż zresztą nie przeźroczysty może być zapowietrzony zrób taki sam na igielitowym bezbarwnym w którym widać czy są pęcherzyki powietrza, nie jestem naukowcem, ale wydaje mi się że wypełniony w całści płynem wężyk zatkany z jednej strony szczelnie nie ma prawa nic przepuszczać, moze przepuszczac tylko wtedy gdy jest nieszczelny lub ma w sobie pęcherzyki powietrza, wiesz pęcherzyk idzie do góry i wypycha płyn tak to widzę

Masz rację , gdy wąż jest zatkany z jednej strony szczelnie to nie ma prawa przepuszczać i nie przepuszcza ,ale tu sprawa jest inna ,powietrze dostaje się od strony wylotu bo wąż zwisa z góry do dołu ,źle jest ułożony i zawsze się będzie zapowietrzał niezależnie od grubości węża i długości,podciśnienie nie działa tak jak byśmy chcieli, jeżeli wąż będziemy żle ustawiony .Zrób test  to się przekonasz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.