1 godzinę temu, Alfik1980 napisał:Zamiast hexy proponuję chrysusa. Mi hexa załatwiła 5 mandarynów w ciągu życia w baniaku. Teraz jej nie mam i mandaryny mają się światnie i pływają z chrysusem bez spiny
Tomek będę rozważał wszystkie propozycje.
1 godzinę temu, dadario napisał:Amerykanie stosują takie kominy, chociaż częściej ten wewnętrzny jest w formie plastikowego pudełka... Rozwiązanie sprawdzone i "pewne". Jedynie co to ja wewnętrzną część zrobił bym mniejszą aby jak najmniej zajmowała miejsca w zbiorniku. Ale pomysł i wykonanie to duży +.
Dawaj więcej zdjęć...
Szymon widziałem takie Amerykańskie rozwiązania fajne i estetyczne .Ja dlatego zrobiłem taką dużą część wewnętrzną żeby nie było problemu z czyszczeniem i w środku będzie uchwyt z magnezem od pompy cyrkulacyjnej.
Godzinę temu, JerzyB napisał:Jeśli wewnętrzny to po co zewnętrzy , nie wystarczyło by przykręcić rur odpływowych?
Jurek u mnie komin wewnętrzny nie będzie przyklejony od samego spodu tylko w połowie szyby bocznej na przeciw komina zewnętrznego.Na początku nawet myślałem żeby zrobić tylko komin wewnętrzny ,ale wiązało by się to z przeróbką szafki i stelaża .Szafkę miałem już gotową.
Godzinę temu, chwialek napisał:połączenie hexa + labroides
u mnie się nie udało hexa niestety nadal pływa w baniaku. Obecnie już bym jej nie wpuszczał.
dolewkę wody przewidujesz? w sumpie nie widać komory na wodę RODI...
Piotr dolewka wody oczywiście będzie .Planuje ją zrobić bezpośrednio do sumpa ,będzie miała zabezpieczenie w postaci dwóch zaworów elektromagnetycznych (NC bez prądowo zamknięte ) na zasilaniu wody, działających niezależnie oraz dodatkowo timer który będzie ograniczał załączanie całej dolewki do dwóch razy na dobę, bo myślę że 5-6 litrów wody jak wyparuje to max na dobę.