wiesiektbg Zgłoś Napisano 15 Maja 2019 (edytowane) z tego co widzę, to ten odpieniacz wogóle jest jakiś dziwny. Przede wszystkim, otwór zasilajacy powinien przechodzić przez dwa pierścienie - zewnetrzny i wewnętrzny (umieszczony pod sitkiem, do którego wpadać bedzie woda zmieszana z powietrzem i wędrować do góry. Drugi otwór - wylotowy powinien być zrobiony tylko w zewnetrznej części body - mniej wiecej na podobnej wysokości, poniżej sitka - i do niego powinny być wklejone rurki z regulacja przepływu. Edytowane 15 Maja 2019 przez wiesiektbg (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 15 Maja 2019 Ale tak jest, odpieniacz ma zdemontowaną cześć z sitkiem. Rura wlotowa przechodzi właśnie przez obie części, wylot jest tylko w zewnętrznej części. Sitko zdemontowałem aby mieć lepszy dostęp do wklejenia rurki z kołnierzem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 29 Maja 2019 (edytowane) Wreszcie....wczoraj wieczorem odpaliłem odpieniacz , taki jest efekt jego działania po kilku godzinach, zdjęcie robiłem dziś koło południa. Poziom wody w komorze spływu tam gdzie jest odpieniacz mam na poziomie 25 cm, odpieniacz ma 47cm wysokości, ustawiłem go na 10cm podstawce, Coś jeszcze zmieniać, co jak i ustawić. Ponieważ regulacja rurą jest niedokładna wymodziłem zawór 3/4 cala do którego wkleiłem redukcje z 3/4 cala na 1 cal, całość czeka na wklejenie ale dopiero za jakiś czas Edytowane 29 Maja 2019 przez Daro73 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2019 Ponieważ opcja z wklejeniem hydrauliki zawiodła, połączenie rur się rozkleiło zrobiłem coś takiego.. Wykorzystałem trójnik z gwintem do którego wkręciłem przerobiony plastikowy korek 1 cal. Jak ktoś będzie szukał jak wyprowadzić wylot z odpieniacza chociażby to ma rozwiązanie. Do tego dołożyłem plastikowy zawór do regulacji wypływu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach