36 minut temu, Paragon napisał:
aha wytłumaczysz mi w końcu po co mam zakrywać te panele czy będziesz cały czas udawał że nie było pytania wytłuszcze zebyś lepiej widział bo chyba nie widzisz skoro pytam tyle razy i nie znasz odpowiedz na to co sam napisałeś?????
Już Ci pisałem - to była ironia. Pytałem co będziesz robił z nadwyżką byś zrozumiał, że możesz wybudować instalacje 30kW a nawet elektrownię atomową - tylko po co ? Skoro będzie ona produkowała na ćwierć gwizdka. Piszesz, ze płacisz 680zł za 2 msc w PGE. Pokażesz fakturę z oplatami ? Dane osobowe i resztę możesz ukryć. Zużywasz mniej w nocy - więcej w dzień. Jak każdy. Tylko kto powiedział, że nadwyżkę należy brać w nocy ? W dzień jej przy instalacji 5kW brakuje zimą. Frustrację to ja widzę jedynie u Ciebie I jeszcze jedno - ja nic nie lansuje w przeciwieństwie do Ciebie. To Ty lansujesz, że dymają w prosumencie. Ja tylko dobitnie zbijam Twoje argumenty statystykami z instalacji pod Radomiem. Co Ci mam podpowiedzieć jak Ty chcesz zejść z rachunkami choć trochę wydając na to 8 tyś złotych i zapominając, że je wydałeś.
Jak chce konkretnych danych to ich nie masz. Co ma Ci ktokolwiek napisać jak Ty nic nie wiesz na temat Twojego domu. Wiesz jedynie co chcesz kupić
Chyba @dadario Ci napisał o instalacji dziadka. To ma sens. Ale musisz znać obciążenie Twojego domu. Zamiast się irytować i rzucać inwektywami skupiłbyś się na zebraniu danych.
P.s Wielokrotnie już pisałem na tym forum - jak ktoś nie ma za wiele do powiedzenia, ucieka w inwektywy. Tak jest najprościej Paragon. Tylko to właśnie robi śmietnik z dyskusji.