Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

20 minut temu, Paragon napisał:

temat założyłem o instalacji Off-grid, niestety VDR tego nie rozumie i zrobił temat typowo śmieciowy, co zresztą wcale mu nie przeszkadza bo on chce wiedzieć i resztę ma w całym poważaniu, najlepiej jak by przenieść część tematu jako instalacje on-grid lub prosumencką gdzie VDR będzie mógł popuścić wodzę fantazji :)

PS: gratuluję nominacji :P tylko nie skończ jak freshh :)

Ty nie rozumiesz, że instalacja off-grid a on-grid to głównie różnica w banku energii. Wiesz dla instalacji on-grid panele czy słońce jest takie samo  :D Działają tak samo. Już na podstawie pracy instalacji on-grid możesz sobie wyrobić opinię na temat off-grid wiedząc, że nie będziesz miał banku energii tylko bezpośrednie zużycie. 
Skończ z wycieczkami osobistymi - skup się choćby na słowach @harnas który Ci napisał, że taka instalacja off-grid to już sprecyzowana pod konkretny budynek. Zbuduj sobie profil dzienny - wykorzystaj wykresy które Ci dałem dla 5kW - mogę Ci nawet podać adres strony to sobie sam pokalkulujesz jak tą Twoją instalację dopieścić by zmaksylizować zwrot kasy włożonej w instalacje. Itd itd.

VDR

VDR

17 minut temu, Paragon napisał:

temat założyłem o instalacji Off-grid, niestety VDR tego nie rozumie i zrobił temat typowo śmieciowy, co zresztą wcale mu nie przeszkadza bo on chce wiedzieć i resztę ma w całym poważaniu, najlepiej jak by przenieść część tematu jako instalacje on-grid lub prosumencką gdzie VDR będzie mógł popuścić wodzę fantazji :)

Ty nie rozumiesz, że instalacja off-grid a on-grid to głównie różnica w banku energii. Wiesz dla instalacji on-grid panele czy słońce jest takie samo  :D Działają tak samo. Już na podstawie pracy instalacji on-grid możesz sobie wyrobić opinię na temat off-grid wiedząc, że nie będziesz miał banku energii tylko bezpośrednie zużycie. 

VDR

VDR

15 minut temu, Paragon napisał:

Ty nie rozumiesz, że instalacja off-grid a on-grid to głównie różnica w banku energii. Wiesz dla instalacji on-grid panele czy słońce jest takie samo  :D 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.