Skocz do zawartości

Historia edycji

MichalCz

MichalCz

Spławik jest wyskalowany w density a refraktometr nie jest markowy tylko jakas chińszczyzna za 100zl. 

2 dni wstecz robiłem pierwszą podmianę z powodu obumierania i blaknięcia kawałka żywej skały ( skała to syntetyk z działającego zbiornika ze sklepu zaczęła się robić biało-różowa czyli wraca do stanu fabrycznego) choć akwarium jeszcze nie dojrzało. Wydaje mi się że to wina tych zbyt niskich wartości Ca i Mg. Testów niestety jeszcze nie robiłem.   

Przed chwilą skalibrowałem refraktometr i zmierzyłem zasolenie. Wyszło 1025 

Spadło ale to wina podmiany.

20190718_201305_compress26.jpg

[Edyta]

Zrobiłem dzisiaj testy i po ostatniej podmianie 25 l bardzo się nic nie zmieniło

Ca- 290

Mg- 1130

Kh- 7.5

No2- 0

No3- 0

Po4- 0 ( aqua forest)

Muszę się przyczepić do testu na Po4 od AF bo ledwo go otworzyłem i się okazało że jeden regent (ten sypki) ma same grudki i jest bardzo twardy. Raczej nie jest to prawidłowy jego stan a wszystko było hermetycznie zafoliowane.

A zastanawiam się nad wprowadzeniem  albo mułu albo wody z działającego zbiornika bo w tym tempie życie będę wprowadzał w przyszłym roku.  

MichalCz

MichalCz

Spławik jest wyskalowany w density a refraktometr nie jest markowy tylko jakas chińszczyzna za 100zl. 

2 dni wstecz robiłem pierwszą podmianę z powodu obumierania i blaknięcia kawałka żywej skały ( skała to syntetyk z działającego zbiornika ze sklepu zaczęła się robić biało-różowa czyli wraca do stanu fabrycznego) choć akwarium jeszcze nie dojrzało. Wydaje mi się że to wina tych zbyt niskich wartości Ca i Mg. Testów niestety jeszcze nie robiłem.   

[Edyta]

Zrobiłem dzisiaj testy i po ostatniej podmianie 25 l bardzo się nic nie zmieniło

Ca- 290

Mg- 1130

Kh- 7.5

MichalCz

MichalCz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.