W oczekiwaniu na zakupione podzespoły z Alliexpress wypaliłem sobie laserem schemat rozmieszczenia LED-ów na tekturze i przygotowałem zaplecze pod LED-y czyli kupiłem 3szt blachy aluminiowej grubości 6mm, wentylatory, radiatory, wtyki i wszystko zmontowałem:
Zrezygnowałem z kupna trzech gotowych radiatorów i frezowania ich pod wentylatory z racji ceny. Blacha aluminiowa 6mm i radiatory komputerowe wyszły o połowę taniej niż gotowy radiator z kosztem frezowania. Radiatory przykleiłem do każdej blachy na klej termoprzewodzący i przykręciłem dla pewności śrubami.Wtyki wyprowadzone po bokach lampy ze zdjęcia to: 6pin PWM sterowanie, 3pin zasilanie lewej i prawej lampy i 2pin zasilanie wentylatorów lewej i prawej lampy. Wymiary każdej z lamp to 960mm x 250mm i każda lampa będzie miała 132 Power-Led-y i 3 szt COB LED.
Zastanawiam się czy sterownik Aqma uciągnie 6 wentylatorów w moich trzech lampach. W opisie sterownika napisali że max obciążenie to 0,7A a ja chcę podpiąć do niego sześć wentylatorów Mistral 14cm x 14cm.