1 godzinę temu, boo12 napisał:Moim zdaniem, trzymanie górnej granicy napięcia drivera jest takie średnie podejrzewam, że żywotność będzie trochę krótsza sam zasilacz bez obciążenia też da wyższe napięcie niż deklarowane 52,2, niektóre zasilacze mają potencjometry do niewielkiej regulacji napięcia wyjściowego, co do obniżenia napięcia "czymś" będzie kłopotliwe bo dość duży prąd będziesz miał zwykłe step-down-y od Chińczyka raczej się nie sprawdzą, krótko mówiąc podłącz zobaczymy czy coś wybuchnie .
Mam jeszcze możliwość wymiany drivera z LDD-1500H na LDD-1000H bo ten 1000 ma napięcie wejściowe 56V a sprawdziłem już na mniejszych driverach że wszystko śmiga jak ta lala! Co prawda stracę trochę mocy w Ledzie COB 50W i nie zaświeci z mocą 50W ale lepiej trzymać się bezpiecznej granicy drivera.
Zasilacz jest sprzętem wojskowym i cały czas trzyma 52,2V. Mierzyłem w spoczynku i przy obciążeniu. Nic się nie zmienia! Za to pobiera w spoczynku aż 61 Wat i nie wiem czy to jest wina wadliwego miernika czy tak jest na prawdę. Przy użyciu 2 zasilaczy będą straty 122-Watowe.