joker Zgłoś Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Witam Wczoraj przyjechało do mnie zamówienie ze sklepu między innymi dwa polipy Zoanthus King Midas polipy są o połowę mniejsze od zoanthósów mało polipowych które posiadam i brak koloru żółtego i fioletowego problem zgłosiłem do sklepu ale dostałem odpowiedź że są mało polipowe i osiągają około 3 mm choć w internecie znalazłem informację że wymiary ich są 4-6mm oglądałem różne zdjęcia tej odmiany i te które dostałem jak dla mnie za cholerę ich nie przypominają. Dodałem zdjęcie z dwoma polipami na podstawce które wczoraj przyjechały i obok mało polipowy zonthus który mam w akwarium. Jest szansa że coś z nich będzie ? Edytowane 23 Maja 2019 przez marmag32 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 23 Maja 2019 I mnie king midasy na pewno nie sa duze ale tez na pewno nie 3mm i na pewno nie takie jak na zdjeciu. Sa z daleka zolto-zielon-zlote w zaleznosci od swiatla. Moze ucieli polipy ktore bylt gdzies schowane od swiatla ? Za pare tygodni sie dowiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joker Zgłoś Napisano 23 Maja 2019 No tak też myślałem że wciskają kit i żeby zdjęciami się nie sugerować. Nie raz kupowałem w sklepie internetowym i wiadomo że zdjęcia mają mniej lub bardziej podkręcone kolory ale pierwszy raz spotkałem się z taką rozbieżnością między zdjęciem a otrzymanym koralem. Daję jedną kroplę witaminy c na 100l i zastanawiam się czy zwiększyć dawkę albo dodatkowo dodawać mleko czy raczej nic to nie da a tylko nadmiar suplementacji zaszkodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 23 Maja 2019 O ile witamina C tyle o ile ma sens o tyle mleko jest kompletna bujda rozmawiałem swojego czasu m in z guru wiedzy o zoanthusach mianowicie joshporksanwich. Dokarmianie zoa jak najbardziej np Reef roids ale mleko raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurko Zgłoś Napisano 24 Maja 2019 Zoanthusy mają to do siebie że w innym akwarium potrafią wyglądać całkiem inaczej . Powiem więcej . Jeżeli w danym akwarium są nie sprzyjające dla danej odmiany warunki to potrafią zmienić kolory , ściemniać itd itd . Po poprawienia parametrów kolory , wielkość itd wracają do normy . Po prostu daj im trochę czasu :-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Maja 2019 Ja tam też przy okazji widzę cyjano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joker Zgłoś Napisano 24 Maja 2019 A to tak przy okazji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi Zgłoś Napisano 25 Maja 2019 A tak się zapytam gdzie kupowałeś?Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/103195-debiut-60x36x45h-na-reefpack-100/ https://nano-reef.pl/forums/topic/110082-stare-w-nowym-opakowaniu-70x60x60-plus-sump/?tab=comments#comment-1152194 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joker Zgłoś Napisano 27 Maja 2019 Sklep w Dobczycach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 27 Maja 2019 Hm... nosiłem się z zamiarem zakupu u nich kilku odmian Zoa ale chyba jednak się wstrzymam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi Zgłoś Napisano 27 Maja 2019 Hm... nosiłem się z zamiarem zakupu u nich kilku odmian Zoa ale chyba jednak się wstrzymam Poszukaj u@jurko. Z całego serca polecamWysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/103195-debiut-60x36x45h-na-reefpack-100/ https://nano-reef.pl/forums/topic/110082-stare-w-nowym-opakowaniu-70x60x60-plus-sump/?tab=comments#comment-1152194 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 27 Maja 2019 1 godzinę temu, Luigi napisał: Poszukaj u@jurko. Z całego serca polecam Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka Dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
indra Zgłoś Napisano 27 Maja 2019 Nie chce stawać po zadnej ze stron,ale Twoje zoasy które masz obok wyglądają jakby nie miały siły sie otworzyć a marudzisz na szczepke która pokonała droge pocztą i tafiła w zupę cjano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joker Zgłoś Napisano 28 Maja 2019 Moje zoasy się poprzymykały po przestawieniu do zdjęcia obok tych otrzymanych Zoanthus King Midas które przyjechały nie pocztą tylko bezpośrednio przywiezione ze sklepu do mnie (czas ich podróży około godziny). Nie marudzę tylko spytałem czy tak powinny wyglądać King Midas i czy coś z nich będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
indra Zgłoś Napisano 28 Maja 2019 niestety to drobne zoasy aczkolwiek urocze pod warunkiem (jak większość)odpowiedni dużej ilości niebieskiego światła .moje wyglądają tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach