Skocz do zawartości

Historia edycji

ILUZJONISTA

ILUZJONISTA

5 godzin temu, AdamSL napisał:

Moja rada nie rób kostki 40x40
Czym to oświetlisz?? Albo drogimi ledami albo diy Ci zostaje a zrobisz 60 cm długie i możesz świecić świetlówkami które korale bardziej lubią
A ta stara kostka za sumpa wystarczy.

Właściciel nie ma miejsca na większe. 

5 godzin temu, kkrrystian napisał:

Oraz powiedzcie mi czy z tej kostki 30x30x35 zrobie sump ? będzie możliwość aby to jakoś ogarnąć ? Na co jeszcze mam zwracać uwagę przy zamawianiu takiego akwarium ?

Wszystko jest do ogarnięcia. Mówiłem Ci dawaj na Wotsappa to Ci wszystko wytłumaczę co i jak.

Jeśli chodzi o komin to musi on mieć minimum 7 cm wewnątrz szerokości aby zamontować śrubunek pod rurki 25 mm i trzy otwory 35 mm. 

Teraz pytanie jaki chcesz komin? Na całą boczną ściankę czy pół od góry a może pół od boku? Grzebień oczywiście na całej długości komina montuj i najlepiej niech ta i tylna ścianka będzie czarna lub niebieska. To tak na szybko i trochę chaotycznie ale myślę że ogarniesz temat :)

W internecie znalazłem taki obrazek, możesz posłużyć się niem jako szkoleniowy. Zwróć uwagę na komin. :)

Akwarium03.jpg

ILUZJONISTA

ILUZJONISTA

4 godziny temu, AdamSL napisał:

Moja rada nie rób kostki 40x40
Czym to oświetlisz?? Albo drogimi ledami albo diy Ci zostaje a zrobisz 60 cm długie i możesz świecić świetlówkami które korale bardziej lubią
A ta stara kostka za sumpa wystarczy.

Właściciel nie ma miejsca na większe. 

5 godzin temu, kkrrystian napisał:

Oraz powiedzcie mi czy z tej kostki 30x30x35 zrobie sump ? będzie możliwość aby to jakoś ogarnąć ? Na co jeszcze mam zwracać uwagę przy zamawianiu takiego akwarium ?

Wszystko jest do ogarnięcia. Mówiłem Ci dawaj na Wotsappa to Ci wszystko wytłumaczę co i jak.

Jeśli chodzi o komin to musi on mieć minimum 7 cm wewnątrz szerokości aby zamontować śrubunek pod rurki 25 mm i dwa otwory 35 mm. 

Teraz pytanie jaki chcesz komin? Na całą boczną ściankę czy pół od góry a może pół od boku? Grzebień oczywiście na całej długości komina montuj i najlepiej niech ta i tylna ścianka będzie czarna lub niebieska. To tak na szybko i trochę chaotycznie ale myślę że ogarniesz temat :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.