Skocz do zawartości

Historia edycji

Yakaposhi

Yakaposhi

Cześć,

Tak jak w temacie, wkurza mnie piach bo jest dość drobny i pyli, w dodatku nie usiedzi na miejscu i w jednym miejscu przez cyrkulację "uciekł" kolejna sprawa, że mam dwie babki kopiące które po prostu sypią mi po koralach zastanawiam sie nad wyrzuceniem i zastąpieniem żwirem araganitowym.

Akwarium ma 5 miesięcy, mam rozgwiazdy piaskowe + ślimaki które siedzą w piasku i stąd kilka pytań.

1. Czy jest sens ? jak tak to w jaki sposób to najlepiej zrobić, żeby nie zaszkodzić obsadzie ? 

2. Czy Akwarium będzie znowu dojrzewać ? 

3. Czy lepiej trochę odciągnąć i przysypać żwirem ? Np. odmulaczem i razem z wodą przy podmiance i rozłożyć to w czasie. 

Jakieś rady, sugestie ? 

Zrzut ekranu 2019-05-31 o 08.43.38.png

Yakaposhi

Yakaposhi

Cześć,

Tak jak w temacie, wkurza mnie piach bo jest dość drobny i pyli, w dodatku nie usiedzi na miejscu i w jednym miejscu przez cyrkulację "uciekł" kolejna sprawa, że mam dwie babki kopiące które po prostu sypią mi po koralach zastanawiam sie nad wyrzuceniem i zastąpieniem żwirem araganitowym.

Akwarium ma 5 miesięcy, mam rozgwiazdy piaskowe + ślimaki które siedzą w piasku i stąd kilka pytań.

1. Czy jest sens ? jak tak to w jaki sposób to najlepiej zrobić, żeby nie zaszkodzić obsadzie ? 

2. Czy Akwarium będzie znowu dojrzewać ? 

3. Czy lepiej trochę odciągnąć i przysypać żwirem ? 

Jakieś rady, sugestie ? 

Zrzut ekranu 2019-05-31 o 08.43.38.png

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.