Skocz do zawartości

Historia edycji

Nik@

Nik@

W dniu 3.06.2019 o 21:52, Tester napisał:

Czy ta membrana pracowała kiedykolwiek prawidłowo? Możesz podłączyć stara na chwilę?

Nie zauwazylam tego posta :D

starej już nie mam, wszystko wyrzucone dwa miesiące temu po tym, jak osmoza przestała pracować.  Myślałam że to wina starych prefiltrow, wszystkie wymieniłam, ale nic to nie pomogło. 

Eksperyment wykonany. Po wyjęciu membrany woda z wyjścia rodi lała się bardzo mocnym cisnieniem, z ogranicznika oczywiście przestało się lać, bo woda miała łatwiejsze wyjście. 

tak to sobie teraz składam do kupy: stary ogranicznik się zatkal i zmuszanie filtra do pracy pomimo tego (nie wiedzialam że jest zatkany bo nie sprawdzałam wcześniej co się dzieje.

Przez to że odciek nie odchodził, membrana pracowała w skrajnych warunkach i się zniszczyła.  Wymiana membrany powinna pomoc? 

Stary ogranicznik co prawda teraz działa, wyleciał z niego jakiś paproch, ale nie wiem, czy mu jeszcze ufać.  Problem w tym, że to nie jest taki sam ogranicznik, jskies był.  Stary ma 420 a nowy 450. 

Co radzicie?

Nik@

Nik@

W dniu 3.06.2019 o 21:52, Tester napisał:

Czy ta membrana pracowała kiedykolwiek prawidłowo? Możesz podłączyć stara na chwilę?

Nie zauwazylam tego posta :D

starej już nie mam, wszystko wyrzucone dwa miesiące temu po tym, jak osmoza przestała pracować.  Myślałam że to wina starych prefiltrow, wszystkie wymieniłam, ale nic to nie pomogło. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.