Skocz do zawartości

Historia edycji

pdz

pdz

Kupiłem kompletny RoDi i 1 litr żywicy na zapas.

Na początku nie miałem obejścia, więc od razu szło przez membranę, zrobiłem na tym komplecie max. 500 litrów (do zalania , podmianek wtedy raczej nie robiłem)  i membrana niechętnie (miernik pokazywał 0 i 1 na zmianę) zerowała lub wcale.

Przerobiłem zestaw aby było obejście i puszczam przez jakiś czas wszystko na spad, jak po membranie mam 2-3 to wtedy przez żywicę.

Po przeróbce wody zrobiłem niewiele, tyle co na podmianę i do dolewki przez krótki okres czasu, dość regularnie co tydzień produkuję i znowu to samo.

Do wkładu wsypuję tyle ile było przedtem czyli ok. 0.5 litra + gąbka.

Nie jest to raczej wina uszczelki czy obudowy, ponieważ stary wkład odkręciłem i ponownie dokręciłem i było to samo, po wymianie samego wkładu znowu zeruje ładnie i szybko.

pdz

pdz

Kupiłem kompletny RoDi i 1 litr żywicy na zapas.

Na początku nie miałem obejścia, więc od razu szło przez membranę, zrobiłem na tym komplecie max. 500 litrów i membrana niechętnie (miernik pokazywał 0 i 1 na zmianę) zerowała lub wcale.

Przerobiłem zestaw aby było obejście i puszczam przez jakiś czas wszystko na spad, jak po membranie mam 2-3 to wtedy przez żywicę.

Po przeróbce wody zrobiłem niewiele, tyle co na podmianę i do dolewki, dość regularnie co tydzień produkuję i znowu to samo.

Nie jest to raczej wina uszczelki czy obudowy, ponieważ stary wkład odkręciłem i ponownie dokręciłem i było to samo, po wymianie samego wkładu znowu zeruje ładnie i szybko.

pdz

pdz

Kupiłem kompletny RoDi i 1 litr na zapas.

Na początku nie miałem obejścia, więc od razu szło przez membranę, zrobiłem na tym komplecie max. 500 litrów i membrana niechętnie (miernik pokazywał 0 i 1 na zmianę) zerowała lub wcale.

Po przeróbce wody zrobiłem niewiele, tyle co na podmianę i do dolewki, dość regularnie co tydzień produkuję i znowu to samo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.