Skocz do zawartości

Historia edycji

norbi2222

norbi2222

19 godzin temu, R.I.P napisał:

W stopce widnieje  8 ph ... czy jest sens aż tak ryzykować?

Cóż takiego się dziej w zbiorniku że aż takie ciężkie działo wytoczyłeś?

Wietrzenie mieszkania nic ci nie da - tylko i wyłącznie wężyk odpieniacza lub napowietrzacza za okno na stałe. Wtedy po czasie zobaczysz pierwsze efekty..

Stosowałem kiedyś sodę oczyszczoną i szybko z tego zrezygnowałem. Jak masz reaktor Ca to siłą rzeczy aż prosi się o mixer dla balansu ph.

PK

To co jest w stopce jest nieaktualne. W ostatnim czasie Ph spadało nawet do 7.4 rano, wieczorem rosło do 7.8. Kalcyfikacja zmniejszyła się o 50% i koralowca zaczęły się rozpuszczać.  Zastanawiałem się nad wodą wapienną, jednak zrezygnowałem. Uważam, że wodorotlenek sodu jest bezpieczniejszy od wody wapiennej. 

norbi2222

norbi2222

28 minut temu, R.I.P napisał:

W stopce widnieje  8 ph ... czy jest sens aż tak ryzykować?

Cóż takiego się dziej w zbiorniku że aż takie ciężkie działo wytoczyłeś?

Wietrzenie mieszkania nic ci nie da - tylko i wyłącznie wężyk odpieniacza lub napowietrzacza za okno na stałe. Wtedy po czasie zobaczysz pierwsze efekty..

Stosowałem kiedyś sodę oczyszczoną i szybko z tego zrezygnowałem. Jak masz reaktor Ca to siłą rzeczy aż prosi się o mixer dla balansu ph.

PK

To co jest w stopce jest nie aktualne. w ostatnim czasie Ph spadało nawet do 7.4 rano, wieczorem rosło do 7.8. Kalcyfikacja zmniejszyła się o 50% i koralowca zaczęły się rozpuszczać.  Zastanawiałem się nad wodą wapienną, jednak zrezygnowałem. Uważam, że wodorotlenek sodu jest bezpieczniejszy od wody wapiennej. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.