Sebolls Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 Problemy z halasem cd... Tym razem problem dotyczy odpieniacza który nabyłem wraz z sumpem. Odpieniacza to Pacific Sun 200 , dolozona do tego jest pompa Tunze . Oryginalnej nie było . Po jej włączeniu dziala bardzo glosno tzn drzy a te drgania przenosza sie na cala reszte. Nie pomaga podlozenie pod nia czegokolwiek. Mimo że akwarium mam na piętrze słychać ja na dole. Czy takie działanie i hałas moze oznaczac uszkodzoną pompe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 Może być wirnik uszkodzony, może sama ośka krzywa. A może jest po prostu zabrudzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 albo brakuje panewki/gniazda ośki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebolls Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) Za chwilę dokonam ogledzin. Tylko musze ja wyciagnac z ciasnego sumpa. No i jest winowajca, uszkodzona oś na dole Edytowane 3 Lipca 2019 przez Sebolls (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach