boo12 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 Cześć, jak w temacie, planuję sobie podnieść przegrodę w sumpie, czyli dokleić kawałek szyby ile muszę czekać żeby zalać wodę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 W karcie charakterystyki powinno być, z reguły 24 godziny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 To co w instrukcji to tak 24h, zastanawiam się czy ktoś odpalał wcześniej po doklejaniu czegoś zależy mi żeby to w miarę sprawnie ogarnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 W karcie charakterystyki powinno być, z reguły 24 godziny Tak, ale chodzi o to ze po tym czasie silikon jest w stanie przejąć naprawdę spore obciążenie. Pełne utwardzenie zajmuje jakieś 20dni. Ale do do klejenia przegrody wystarcza 3-4h.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 150x50x60 450l sump 211l.obieg maxspect 10000 l/h, cyrkulacja 2x sow8 8000l/h, maxspect mjk4 15000l/h. Lampa 300w led 2x t5 54w 2x orphek blue sky. Filtracja: 40kg mixu suchych skał, 10kg żywej w sumpie, 4kg Kulek maxspect i 3l life bio fil w reaktorze, buble King 250. Balling ati pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 1 minutę temu, Rezus napisał: do klejenia przegrody wystarcza 3-4h nie odda jakieś syfu do wody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 To co w instrukcji to tak 24h, zastanawiam się czy ktoś odpalał wcześniej po doklejaniu czegoś zależy mi żeby to w miarę sprawnie ogarnąć Przerabialem przegrody w sampie i zrobiłem tak jak pisałem wyżej. Po tym czasie bez noża nie wyciągniesz już przegrody A silikon jest związany. Jasne że jakbym kleil akwarium to zrobił bym inaczej ale tam inne siły panują Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka nie odda jakieś syfu do wody ? Jeśli jest to akwarystyczny sylikon to nie. Inne w większość mają jakiś środki antygrzybiczne itp także z tym nigdy nic nie wiadomo Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 150x50x60 450l sump 211l.obieg maxspect 10000 l/h, cyrkulacja 2x sow8 8000l/h, maxspect mjk4 15000l/h. Lampa 300w led 2x t5 54w 2x orphek blue sky. Filtracja: 40kg mixu suchych skał, 10kg żywej w sumpie, 4kg Kulek maxspect i 3l life bio fil w reaktorze, buble King 250. Balling ati pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek881 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2019 radze zawsze postepowac zgodnie z zaleceniami producenta, przeciez jak wypuszczaja sylikon akwa musza porobic jakies testy by okreslic jakies standardy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vunpepic Zgłoś Napisano 5 Lipca 2019 Ja awaryjnie skleilem akwarium jak mi puscil jeden naroznik i po 2 godzinach zalewalem, nic zlego sie nie stalo i trzyma do dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach