mib86 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 No wlasnie z tymi pramaterami to roznie bywa. Ciagle sie tylko mowi o dazeniu do 0. Ja u siebie zjechalem fosfor do 0 i azot do 3 i teraz mam problem z miekimi (briareum, pseudozoantusy, pseudogorgonia, lobopythonem). Zmniejszylem przeplyw w filtrze fluidyzacyjnym zeby podniesc po4 i zobaczymy co wyjdzie. Wczoraj sprawdzalem fosfor to bylo 0.04. SPS nie planuje wiec troche zabrudze ta wode, tylko nie wiem jak azot podniesc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 No wlasnie z tymi pramaterami to roznie bywa. Ciagle sie tylko mowi o dazeniu do 0. Ja u siebie zjechalem fosfor do 0 i azot do 3 i teraz mam problem z miekimi (briareum, pseudozoantusy, pseudogorgonia, lobopythonem). Zmniejszylem przeplyw w filtrze fluidyzacyjnym zeby podniesc po4 i zobaczymy co wyjdzie. Wczoraj sprawdzalem fosfor to bylo 0.04. SPS nie planuje wiec troche zabrudze ta wode, tylko nie wiem jak azot podniesc. SPS'owcy od jakiegoś czasu też nie dążą za zerami...Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemo999 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Cytat SPS nie planuje wiec troche zabrudze ta wode, tylko nie wiem jak azot podniesc. Dokup ryb. Albo więcej karm te co masz. Przy czym przy sprawnie działającej filtracji drugi sposób słaby trochę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 No filtracja daje radę. No3 = 3, Po4 po obniżeniu przepływu 0,04. Ryb też nie chce za dużo, wolę żeby było mniej a żeby miało sporo miejsca. Planuję tylko hepatusa dokupić, on to jest syfiasz Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2019 Jak pisałem, dałem tylko więcej białego i tak wygląda. Dodam, że tyle białego nie było wcześniej i nie grymasiła. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2019 Mam kilka pytań w związku z zakupem szczepek, troszkę lamerskie ale wolę podpytać. Jak je mocować ? Do podstawek i ustawiać na skale ? Na załączonej wyżej fotce widać Dunce, która się rozrosła , dzisiaj musiałem ją oderwać, bo klejona była do skały i przesadzić dalej, bo kilka główek już się chowało, bo dotykało Sarco. Co przypadku jak są klejone do skały , rozrastają i dotykają się np. Zoa ? Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach