matus-p Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 Witam. Dwa tygodnie temu moja Catalaphyllia urodziła dwie mordki. Udało mi się je złapać, ale nie wiem co dalej. Na razie nasypałem do wysokiej szklanki trochę okruchów skalnych i włożyłem tam maluchy, z nadzieją, że przykleją się do nich. Niestety na razie nie chcą się przykleić. Macie jakieś pomysły jak je przymocować do skały. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 Zrobiłeś bardzo dobrze. Teraz cierpliwie czekać i to nie kilka dni tygodni, a kilka miesiący.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 Masz może jakieś zdjęcie? Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matus-p Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 Niestety nie mam zdjęcia (nie robię zdjęć wszystkiemu co się rusza i nie rusza - przepraszam za złośliwość). Stworki wyglądają jak malutkie ( średnica wielkości monety 5 zł.) Catalaphyllie, pompują się, ogólnie wyglądają jak zdrowe korale. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelo2222 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 Jesteś pewien, że to catalaphyllia? Mam 2 catalaphyllie, które pojedyncze polipy mają wielkości otwartej dłoni i nigdy nie widziałem, żeby urodziły małe polipy, odrębne od głównego szkieletu. Z chęcią zobaczę fotkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 23 Lipca 2019 Zrób zdjęcie, bo zapewne wiele osób ciekawi taki podział catalaphyli który opisujesz. Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matus-p Zgłoś Napisano 23 Lipca 2019 W sobotę przy podmianie postaram się zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach