Bzyk002 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2019 Witam, moje akwarium ma wymiar 80x35x50 wkonane ze szkła 8mm i szafkę pod nie wzoruje na szafkę z Red Sea Reefer 250. I tu mam takie pytank bo zauważyłem ze przednia tafla szkła w Red Sea nie jest oparta na szafce tylko częściowo zakrywa drzwiczki. I chciałbym zapytać jak myślicie czy bezpiecznie jest "papugować" i zrobić tak samo czy lepiej jak akwarium stoi całe na szafce. Fotki poglądowe: A tu moje alternatywy: Dodać blat na całej powierzchni. (nie wiem czy bedzie to estetycznie wyglądać). Zrobić akwarium na równo z szafką a drzwiczki będą wystawać. Albo tak jak w Red Sea wysunąć o 8mm i zakryc częściowo drzwiczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekr21 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Tak samo jest w Aquael glossy, tam jest wysunięte akwarium na szerokość drzwiczek, czyli prawie 2cm. Raczej było to testowane przez producenta oraz sporą grupę osób używających te akwaria i nie widziałem jak do tej pory żadnych informacji o pękniętych akwariach. Edytowane 30 Lipca 2019 przez tomekr21 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sevi74 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 Mam zestaw Red Sea 250 od dwóch lat i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 Miałem podobny dylemat i ostatecznie zrobiłem szafkę na wzór ADA bałem się nie tyle samego naporu wody co tego, że dzieciaczek mi zabawka gdzieś róg akwarium uszczypie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2019 Dzięki za info no u mnie też biega szalony dwulatek i nie wiadomo co mu na myśl przyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach