Miałem na myśli dwie sztuki Radiona 15 G4, tak jak dwie sztuki Hydry 26. Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego kiedyś, gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po nich. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że twierdzenie o wymianie świetlówek raz na 12 miesięcy, jako wystarczające nie jest do końca trafione. Ja obserwowałem ogromną różnicę, chociażby w wahnięciu ballinga po wymianie rur raz na pół roku. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne, bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. To korale powinny być dla nas, a nie my dla nich. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo (brakowało mi w nich choćby grama ciepła) to pewnie i przy nich bym został.
Historia edycji
Miałem na myśli dwie sztuki Radiona 15 G4, tak jak dwie sztuki Hydry 26. Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego kiedyś, gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po nich. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że twierdzenie o wymianie świetlówek raz na 12 miesięcy, jako wystarczające nie jest do końca trafione. Ja obserwowałem ogromną różnicę, chociażby w wahnięciu ballinga po wymianie rur raz na pół roku. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne, bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. To korale powinny być dla nas, a nie my dla nich. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo to pewnie i przy nich bym został.
Miałem na myśli dwie sztuki Radiona 15 G4, tak jak dwie sztuki Hydry 26. Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego, kiedyś gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po nich. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że twierdzenie o wymianie świetlówek raz na 12 miesięcy, jako wystarczające nie jest do końca trafione. Ja obserwowałem ogromną różnicę, chociażby w wahnięciu ballinga po wymianie rur raz na pół roku. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne, bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. To korale powinny być dla nas, a nie my dla nich. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo to pewnie i przy nich bym został.
Miałem na myśli dwie sztuki Radiona, tak jak dwie sztuki Hydry 26. Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego, kiedyś gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po acrach. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że twierdzenie o wymianie świetlówek raz na 12 miesięcy, jako wystarczające nie jest do końca trafione. Ja obserwowałem ogromną różnicę, chociażby w wahnięciu ballinga po wymianie rur raz na pół roku. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne, bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. To korale powinny być dla nas, a nie my dla nich. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo to pewnie i przy nich bym został.
Miałem na myśli dwie sztuki Radiona, tak jak dwie sztuki Hydry 26. Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego, kiedyś gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po acrach. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że twierdzenie o wymianie świetlówek raz na 12 miesięcy, jako wystarczające nie jest do końca trafione. Ja obserwowałem ogromną różnicę, chociażby w wahnięciu ballinga po wymianie rur raz na pół roku. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne, bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo to pewnie i przy nich bym został.
Miałem na myśli dwie sztuki Radiona, tak jak dwie sztuki Hydry 26. Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego, kiedyś gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po acrach. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że twierdzenie o wymianie świetlówek raz na 12 miesięcy, jako wystarczające nie jest do końca trafione. Ja obserwowałem ogromną różnicę, chociażby w wahnięciu ballinga po wymianie rur raz na pół roku. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo to pewnie i przy nich bym został.
Miałem na myśli dwie sztuki Radiona, tak jak dwie sztuki Hydry 26. Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego, kiedyś gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po acrach. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo to pewnie i przy nich bym został.
Masz trochę racji, ale ja nie trzymam się sztywno teorii. W poprzednim zbiorniku miałem pięknie wybarwione acry przy świetle 6x24W, co dawało mi skromne 0,80W/litr. Nie narzekałem ani na kolory ani na wzrost. Amerykańcy z powodzeniem prowadzą spsowe reefery 350 na 2 hydrach 26, które do niedawna były sprzedawane w komplecie z tym zbiornikiem. Nie nastawiam się stricte pod acry, bo wyleczyłem się z tego, kiedyś gdy przeliczyłem wszystkie wyciągnięte z akwa podstawki po acrach. To jest bardzo fajna sprawa, ale zawsze prędzej, czy później kończy się w ten sam sposób. Zbyt droga ta nisza. Przed chwilą zanim sprzedałem lampy Red Sea Reef Led 90 miałem okazję parę dni je potestować i tego światła jest naprawdę ogrom. Z pewnością z hybrydą byłoby korzystniej dla korali, ale ja już nie chcę podążać tą drogą. Akwarium ma cieszyć, być miłe dla oka, estetyczne bez tej całej graciarni i przeróżnych sprzętowych nadbudówek oraz przede wszystkim proste w obsłudze. Co wyjdzie czas pokaże. Zostanę raczej przy ledach, być może kupię 2 szt. Radiona G4. Gdyby tylko lampy Red Sea Reef Led 90 nie były tak ubogie barwowo to pewnie i przy nich bym został.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.