Skocz do zawartości

Historia edycji

brawos

brawos

23 minuty temu, dadario napisał:

Ogólnie z praktyki mogę Ci powiedzieć, że każda z tych konfiguracji będzie działała tak samo (pod względem wydajności).  Ciśnienie będzie takie jak wysokość podnoszenia wody, nie ważne w jakim miejscu będzie dodatkowa "odnoga".

Bomba! Wiele to wyjaśnia. Dziękuję wszystkim za pomoc. Dodatkowo podoba mi się twój pomysł z tymi małymi zaworkami (to jakieś ogrodowe?) na bypassach. Mam wrażenie, że są precyzyjniejsze niż zwykłe zawory kulowe w rozmiarze kolektora i dodatkowo zajmują dwa razy mniej miejsca. Na tych ze zdjęcia poniżej nigdy nie mogłem ustawić przepływu nawet "jako tako". Wstawianie w tym miejscu bramowych i wywalanie kasy to też chyba wyłącznie domena dłubaczy z amerykańskich forów. Twoje są idealne. Po średnicy widać, że chyba też z przepływem przez nie nie ma problemu?

51cmreyd8mms.jpg

brawos

brawos

9 minut temu, dadario napisał:

Ogólnie z praktyki mogę Ci powiedzieć, że każda z tych konfiguracji będzie działała tak samo (pod względem wydajności).  Ciśnienie będzie takie jak wysokość podnoszenia wody, nie ważne w jakim miejscu będzie dodatkowa "odnoga".

Bomba! Wiele to wyjaśnia. Dziękuję wszystkim za pomoc. Dodatkowo podoba mi się twój pomysł z tymi małymi zaworkami (to jakieś ogrodowe?) na bypassach. Mam wrażenie, że są precyzyjniejsze niż zwykłe zawory kulowe w rozmiarze kolektora i dodatkowo zajmują dwa razy mniej miejsca. Na tych ze zdjęcia poniżej nigdy nie mogłem ustawić przepływu nawet "jako tako"

51cmreyd8mms.jpg

brawos

brawos

3 minuty temu, dadario napisał:

Bomba! Wiele to wyjaśnia. Dziękuję wszystkim za pomoc.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.