Skocz do zawartości

Historia edycji

FajnyRadziu

FajnyRadziu

Dzięki :D

Chociaż może to martwa materia jakaś? Kiedyś jak czyściłem dno i dotknąłem coś na dnie to właśnie poleciały takie białe wstęgi :huh:

Edit: już wiem co mi wytrysnelo hehe, robaczki cienkie które 99% życia spędzają w skale i 2 do roku się reprodukują :) dzisiaj zauważyłem jak mi kilka jak popieprzone lata po całym akwa z prędkością światła i całe się trzęsą, śmieszny widok i tylko pod latarką. Tu info znalazłem :

Yup, those are epitokes of eunicids. That looping jerky movement is very characteristic. Probably all of you with live rock have eunicids. There are many species that range from tiny up to about a foot long that live their entire lives in burrows in the rock. Once a twice a year the rear end fills with eggs & sperm, then it breaks off from the parent & swims up to the surface to spawn. They orient themselves to the full moon so those poor worms in Twallace's tank were really confused by his video light! 

FajnyRadziu

FajnyRadziu

Dzięki :D

Chociaż może to martwa materia jakaś? Kiedyś jak czyściłem dno i dotknąłem coś na dnie to właśnie poleciały takie białe wstęgi :huh:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.