akurat dość duża paczka - nie ma sensu kupować takiej ilości jeśli chodzi o jednostkowy projekt DIY... sam używam kolanka jakie zamieściłem wcześniej mam je zamontowane w korku baniaka po ballingu AF.
Czego mi brakuje w takim rozwiązaniu - łatwości odpięcia wężyka. Co bym zmienił - zamontował wężyk w części pod rączką na złączu odpinanym w środku w baniaku zastosował rurkę sięgającą dna. Powyżej wężyk do napowietrzenia i złączkę odpinaną. W korku nawiercił bym małą dziurkę, aby się odpowietrzało. Czego mi obecnie brakuje - wyraźnej skali ile mam płynu w baniaku, półprzeźroczystość paska na opakowaniu AF wg mnie średnio się sprawdza. A system gdzie muszę odkręcić korek obracając równocześnie wężykiem - średnio to wygodne.
Co miałem wcześniej - zbiornik z plexi z podziałem na 4 płyny z czego jedna komora była 2x większa od pozostałych. Wady - trudność umycia, niestety twórca i poprzedni użytkownik nie przewidzieli tej funkcji otwór rewizyjny był ale niestety moja ręka się do niego nie mieściła. Szczotka do butelek była pomocna. Dlaczego zmieniłem - bo się rozszczelnił.
Historia edycji
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.