Trurl Zgłoś Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Ponieważ zachciało mi się blików, a mam lampę ATI 8x 54 W T5, która blików nie daje, postawiłem na budżetowe rozwiązanie. Do lampy dodałem dwie świetlówki Aquael Retorfit (Marine i Sunny). Świetlówki domontowałem po obydwu bokach lampy. Wygląda to tak: Efekt - najpierw sama lampa ATI T5, potem z dołączonymi belkami led (bliki ładnie widoczne): B Edytowane 13 Września 2019 przez Trurl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2019 To pierwsze zdjęcie przy samych T5 jakoś tak ciemne wyszło, a powinieneś mieć tak jasno na samych t5 jak na tym drugim zdjęciu. Czyli dodanie ledów na plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 13 Września 2019 Może kwestia ustawień aparatu. To zdjęcie było robione komórką, muszę o robieniu zdjęć akwarium poczytać. Wrażenie jest faktycznie takie, że akwarium bardzo się rozjaśniło, efekt aktyniki (za dużo fioletu) zniknął, a kolory są naturalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2019 Eee no tańsze telefony przy przewadze niebieskiego światła głupieją, balans bieli nie wyrabia. Miałbyś Szajsunga to by było inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk Zgłoś Napisano 14 Września 2019 W dniu 13.09.2019 o 11:25, Trurl napisał: Kolego, czy mógłbyś podać nazwy tych świetlówek po kolei od lewej strony np. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 16 Września 2019 Od lewej: AquaEl Retrofit 18 W (54 W T5) Marine ATI Blue+ ATI Blue+ ATI Actinic ATI Purple+ ATI Blue+ ATI Actinic ATI Coral+ ATI Blue+ AquaEl Retrofit 18 W (54 W T5) Sunny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk Zgłoś Napisano 17 Września 2019 fęx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach