Skocz do zawartości

Historia edycji

chwialek

chwialek

2 godziny temu, AnT napisał:

Pierwsze wrażenie Mega i to co  lubię cisza :) 

Mówiłem, że tak będzie...

Sam już od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem wersji MJ-DC8K. Oprócz tego że jest cicho to dodam iż ma sporo wyższą wydajność niż 4 letnie Jebao DC 8000 czy to było DCS czy DCP to musiałbym dokładnie sprawdzić. I po ponad miesiącu użytkowania śmiem stwierdzić iż Jump ma dokładnie to czego od niego oczekuję... I kilka zbędnych mi funkcji.
Pompa podłączona jest na wężu silikonowym być może dlatego nie mam problemów z rezonansem hydrauliki.

Co w tej pompie najbardziej mi się spodobało otóż cisza - stoję obok i jej nie słyszę. Dodatkowo jak wspomniałem to jest różnica w wydajności - Jebao pracowało na 80% mocy Jump przy 50% mocy wymagał ode mnie rozkręcenia do 100% przepływu na zaworze membranowym.
A co jest wg mnie zbędnym bajerem :) otóż pompa jest wewnętrzna a posiada funkcję tworzenia fali pulsacyjną i narastającą. Ni w ząb nie pasuje mi to do standardowego zastosowania w przypadku pompy obiegowej. Ale być może ktoś znajdzie i do tego zastosowanie.
Co jest być może niewielkim minusem to nie ma opcji aby zasys wody skonstruować na zasadzie "ciągnij" od dna komory. Pompa po prostu ma swój "turbinowy" wlot i raczej nie ma opcji wpasowania kolanka w dół. 

Obecnie rozważam opcję zakupu 2 pompy jako zasilenia do filtrów przepływowych... tylko wydajność 6K cóż za wielka może producent wypuści serię 2K lub chociażby 4k które mogło by się odnaleźć w takim zastosowaniu.

chwialek

chwialek

2 godziny temu, AnT napisał:

Pierwsze wrażenie Mega i to co  lubię cisza :) 

Mówiłem, że tak będzie...

Sam już od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem wersji 8K. Oprócz tego że jest cicho to dodam iż ma sporo wyższą wydajność niż 4 letnie Jebao DC 8000 czy to było DCS czy DCP to musiałbym dokładnie sprawdzić. I po ponad miesiącu użytkowania śmiem stwierdzić iż Jump ma dokładnie to czego od niego oczekuję... I kilka zbędnych mi funkcji.
Pompa podłączona jest na wężu silikonowym być może dlatego nie mam problemów z rezonansem hydrauliki.

Co w tej pompie najbardziej mi się spodobało otóż cisza - stoję obok i jej nie słyszę. Dodatkowo jak wspomniałem to jest różnica w wydajności - Jebao pracowało na 80% mocy Jump przy 50% mocy wymagał ode mnie rozkręcenia do 100% przepływu na zaworze membranowym.
A co jest wg mnie zbędnym bajerem :) otóż pompa jest wewnętrzna a posiada funkcję tworzenia fali pulsacyjną i narastającą. Ni w ząb nie pasuje mi to do standardowego zastosowania w przypadku pompy obiegowej. Ale być może ktoś znajdzie i do tego zastosowanie.
Co jest być może niewielkim minusem to nie ma opcji aby zasys wody skonstruować na zasadzie "ciągnij" od dna komory. Pompa po prostu ma swój "turbinowy" wlot i raczej nie ma opcji wpasowania kolanka w dół. 

Obecnie rozważam opcję zakupu 2 pompy jako zasilenia do filtrów przepływowych... tylko wydajność 6K cóż za wielka może producent wypuści serię 2K lub chociażby 4k które mogło by się odnaleźć w takim zastosowaniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.