Skocz do zawartości

Historia edycji

Laszek

Laszek

Akwarium ma prawie 5 lat i 5 miesięcy. Prowadzone bez podmian (ostatnio zrobiłem chyba 3 podmianki po 12l bo miałem sól) od dwóch lat na kranówce, bez sumpa. Oświetlnie 8x80w z czego 5 świetlówek ma 2 lata+ Była actynica 2x aquslim 36w równo 2 lata gwarancja minęła i się spaliły i jest jeden kessil tuna blue 80 jak dobrze paniętam. Przycinek przez ten okres zrobiłem dziesiątki , wyciągając całe korale i je susząc żeby zrobić miejsce. Miałem chęci zapełnić całe akwa acroporami gdzie po zrobionych przemeblowaniach zaczęło się fajnie układać biologia nie ucierpiała. Akwarium do tej pory leci na odpieniaczu deltec 601 mce i jednej kaskadzie fzn3 gdzie gąbki czyszczę co ok. 3 tygodnie. Ale w związku niestety ze zmianami cen energii akwarium będzie istaniało w tej formie maksymalnie do marca-kwietnia. W tym czasie pomyśle jak to zmienić żeby dalej funkcjonowało ale napewno w innej tańszej formie. Niestety nie zdąże zrobić pełnego przemeblowabia bo została mi cała prawa strona. Osoby śledzące temat na YT wiedzą o co chodzi. Trzymajcie kciuki mam 2-3 pomysły ale narazie zachowam dla siebie mam nadzieję że coś się zmieni na plus i miże uda się to ogarnąć.

Wysłane z mojego V2110 przy użyciu Tapatalka

Laszek

Laszek

Akwarium ma prawie 5 lat i 5 miesięcy. Prowadzone bez podmian (ostatnio zrobiłem chyba 3 podmianki po 12l bo miałem sól) od dwóch lat na kranówce, bez sumpa. Oświetlnie 8x80w z czego 5 świetlówek ma 2 lata+ Była actynica 2x *** slim 36w równo 2 lata gwarancja minęła i się spaliły i jest jeden kessil tuna blue 80 jak dobrze paniętam. Przycinek przez ten okres zrobiłem dziesiątki , wyciągając całe korale i je susząc żeby zrobić miejsce. Miałem chęcie zapełnić całe akwa acroporami gdzie po zrobionych przemeblowaniach zaczęło się fajnie układać biologia bie ucierpiała. Akwarium do tej pory leci na odpieniaczu deltec 601 mce i jednej kaskadzie fzn3 gdzie gąbki czyszczę co ok. 3 tygodnie. Ale w związku niestety ze zmianami cen energii akwarium będzie istaniało w tej formie maksymalnie do marca-kwietnia. W tym czasie pomyśle jak to zmienić żeby dalej funkcjonowało ale napewno w innej tańszej formie. Niestety nie zdąże zrobić pełnego przemeblowabia bo została mi cała orawa strona. Osoby śledzące temat na YT wiedzą o co chodzi. Trzymajcie kciuki mam 2-3 pomysły ale narazie zachowam dla siebie mam nadzieję że coś się zmieni na plus i miże uda się to ogarnąć.

Wysłane z mojego V2110 przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.