Skocz do zawartości

Historia edycji

Nik@

Nik@

Nie da się zrobić stężenia wybuchowego, jedynie do momentu pełnego nasycenia :D 130l wydaje mi się na oko za mało.

Chyba bez sensu bawić się beczkami. wlej te 900l, dosyp soli, przeliczajac, na ile litrów według producenta wystarcza opakowanie.  W miarę dolewania się rodi dosalaj i mierz zasolenie. Rodi pewnie będzie lodowata lecieć, więc odczas pomiaru trzeba też uwzględnić temperaturę cieczy.

Ja tak zrobiłam w 750, że powiedzmy przy 2/3 poziomu rodi w zbiorniku zaczelam partiami dosalac, żeby nie było, że przy pełnym zbiorniku rodi na raz wrzucę 30 kg soli i kamień mi się na dnie zrobi. Grzałkę też wdrożyłam pod koniec zalewania, żeby jak najwięcej wody ogrzało się z powietrza w domu. 

Nik@

Nik@

Nie da się zrobić stężenia wybuchowego, jedynie do momentu pełnego nasycenia :D 130l wydaje mi się na oko za mało.

Chyba bez sensu bawić się beczkami. wlej te 900l, dosyp soli, przeliczajac, na ile litrów według producenta wystarcza opakowanie.  W miarę dolewania się rodi dosalaj i mierz zasolenie. Rodi pewnie będzie lodowata lecieć, więc odczas pomiaru trzeba też uwzględnić temperaturę cieczy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.