Skocz do zawartości

Historia edycji

tomko

tomko

22 minuty temu, sith114 napisał:

Jedni podkrecą białe to im korale dopiero zaczynają rosnąć inni podkręca to im popali końcówki ;)

Odnosząc to do warunków świetlnych panujących na przybrzeżnych rafach koralowych to raczej białe światło stymuluje wzrost koralowców a niebieskie wybarwienie. I nie ma tu znaczenia źródło tego światła, takie jest moje zdanie. Kolor koralowca determinuje pochłanianie światła o określonej długości fali,  w zależności od głębokości. Ale to, że białe światło LED pali korale to najprawdziwsza prawda, gdyż mnie też się to zdarzyło - aktualnie led`y przy gł. akwa ok. 70 cm mam na 60% mocy.  Pozdr., tomko

tomko

tomko

22 minuty temu, sith114 napisał:

Jedni podkrecą białe to im korale dopiero zaczynają rosnąć inni podkręca to im popali końcówki ;)

Odnosząc to do warunków świetlnych panujących na przybrzeżnych rafach koralowych to raczej białe światło stymuluje wzrost koralowców a niebieskie wybarwienie. I nie ma tu znaczenia źródło tego światła, takie jest moje zdanie. Kolor koralowca determinuje pochłanianie światła o określonej długości fali,  w zależności od głębokości. Ale fakt, że białe światło LED pali korale to najprawdziwsza prawda, gdyż mnie też się to zdarzyło - aktualnie led`y przy gł. akwa ok. 70 cm mam na 60% mocy.  Pozdr., tomko

tomko

tomko

16 minut temu, sith114 napisał:

Odnosząc to do warunków świetlnych panujących na przybrzeżnych rafach koralowaych to raczej białe światło stymuluje wzrost koralowców a niebieskie wybarwienie. I nie ma tu znaczenia źródło tego światła, takie jest moje zdanie. Kolor koralowca determinuje pochłanianie światła o określonej długości fali,  w zależności od głębokości. Ale fakt, że białe światło LED pali korale to najprawdziwsza prawda, gdyż mnie też się to zdarzyło - aktualnie led`y przy gł. akwa ok. 70 cm mam na 60% mocy.  Pozdr., tomko

tomko

tomko

13 minut temu, sith114 napisał:

Odnosząc to do warunków świetlnych panujących na przybrzeżnych rafach koralowaych to raczej białe światło stymuluje wzrost koralowców a niebieskie wybarwienie. Dlatego, iż kolor determinuje pochłanianie światła o określonej długości fali,  w zależności od głębokości. Pozdr., tomko

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.