Skocz do zawartości

Historia edycji

klossowski

klossowski

Ładnie to wygląda :thumbsup:

3 godziny temu, monikau96 napisał:

W tym baniaku chciałabym mieć 2/3 ślimaki, parę krewetek, 2/3 rybki oraz głównie koralowce miękkie 

To bardzo rozsądne masz  oczekiwania :clapping

3 godziny temu, monikau96 napisał:

Proszę o porady i cenne rady :) :smilieA13:

Ekspertem nie jestem, bo sam mam podobną kostkę od kwietnia, ale według mnie to tak:

-  to oświetlenie jest do wymiany, bo jest za słabe.

-  tego piachu trochę dużo, ale zawsze możesz trochę odessać :) Pytanie jest takie: jaki masz ten piasek? #0 czy #1 ? Bo #0 jest o granulacji 0.1 - 05 mm i chyba jest zbyt drobny. Ten drugi  #1 jest grubszy i o wiele lepszy.

- pytanie drugie: co masz w kaskadzie? Bo jak te gąbki, to od razu to wywal i wsyp  siporax albo pumix, żeby bakterie miały  w czym zamieszkać:) albo Life Bio Fil od razu z bakteriami:)

- te bakterie też chyba najlepsze nie są, ale się nie wypowiadam, bo się za dobrze nie znam.  Niemniej, Special Blend albo Microbacter byłyby na pewno dużo lepsze.

- przydałby się też pewnie jakiś cyrkulator, chociaż ja u siebie nie mam, ale Ty masz większą kostkę.

Poza tym, czekaj aż cykl azotowy zaskoczy i jakieś glony się pojawią.

klossowski

klossowski

Ładnie to wygląda :thumbsup:

2 godziny temu, monikau96 napisał:

W tym baniaku chciałabym mieć 2/3 ślimaki, parę krewetek, 2/3 rybki oraz głównie koralowce miękkie 

To bardzo rozsądne masz  oczekiwania :clapping

2 godziny temu, monikau96 napisał:

Proszę o porady i cenne rady :) :smilieA13:

Ekspertem nie jestem, bo sam mam podobną kostkę od kwietnia, ale według mnie to tak:

-  to oświetlenie jest do wymiany, bo jest za słabe.

-  tego piachu trochę dużo, ale zawsze możesz trochę odessać :) Pytanie jest takie: jaki masz ten piasek? #0 czy #1 ? Bo #0 jest o granulacji 0.1 - 05 mm i chyba jest zbyt drobny. Ten drugi  #1 jest grubszy i o wiele lepszy.

- pytanie drugie: co masz w kaskadzie? Bo jak te gąbki, to od razu to wywal i wsyp  siporax albo pumix, żeby bakterie miały  w czym zamieszkać:)

- te bakterie też chyba najlepsze nie są, ale się nie wypowiadam, bo się za dobrze nie znam.  Niemniej, Special Blend albo Microbacter byłyby na pewno dużo lepsze.

- przydałby się też pewnie jakiś cyrkulator, chociaż ja u siebie nie mam, ale Ty masz większą kostkę.

Poza tym, czekaj aż cykl azotowy zaskoczy i jakieś glony się pojawią.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.