Skocz do zawartości

Historia edycji

Nik@

Nik@

@=Fresz= bardzo fajny film!

Jestem chętna na ślimaki dla rawki, populacja turbo mi spadła i Habibi rzadko już dostaje ślimaka na obiad.

Daj znać PW, zapłacę za ślimaki i przesyłkę. 

Bardzo mnie dziwi ogrom mysis i kielzy w akwarium Rawki. Nie daję tam fitoplanktonu, bo nie ma tam zzbyt wielu koralowców ani innych filtratorow, ale nigdy dotąd w żadnym akwarium nie widziałam w biały dzień takich gęstych chmar tych drobnych bezkręgowców. Bezczelnie pływają i biegają "stadami" w biały dzień. Coś niesamowitego. 

Mam też zbiornik 100L z algami, tam nikt nie mieszka, prócz dzikiej krewetki pistoletowej, ale tam takie chmary małych bezkręgowców się nie pojawiają. Może dlatego, że ja tego zbiornika nie karmilam.  Żył sobie sam, jakby w zamkniętym ekosystemie.  Od jakiegoś tygodnia zaczęłam dawać kosteczkę mrożonki raz na dwa- trzy dni, może zaczną się tam też mnożyć mysis i kiełże, jak u rawki. Byłoby fajnie, bo mam zarezerwowane plawikoniki i tam bym je chciała hodować. Przydałby się takie chmary żywego pokarmu. Minus jest taki, że jest tam sporo wieloszczetów. Nie wiem czym dotąd żyły, ale przeżyły razem z krewetka pistoletową. Ta krewetka już kilka lat w tych skałach żyje i strzela codziennie. Chyba już jest dość stara. Myślę, że to ona i wieloszczety ograniczają populację mysis i kielzy. 

Krewetkę bym chciała zostawić, tylko wieloszczety trzeba przetrzebic, nim koniki przyjdą.

Nik@

Nik@

Jestem chętna na ślimaki dla rawki, populacja turbo mi spadła i Habibi rzadko już dostaje ślimaka na obiad.

Bardzo mnie dziwi ogrom mysis i kielzy w akwarium Rawki. Nie daję tam fitoplanktonu, bo nie ma tam koralowców ani innych filtratorow, ale nigdy dotąd w żadnym akwarium nie widziałam w biały dzień takich gęstych chmar tych drobnych bezkręgowców. Bezczelnie pływają i biegają "stadami" w biały dzień. Coś niesamowitego. 

Mam też zbiornik 100L z algami, tam nikt nie mieszka, prócz dzikiej krewetki pistoletowej, ale tam takie chmary małych bezkręgowców się nie poajwiają. Może dlatego, że ja tego zbiornika nie karmilam.  Żył sobie sam, jakby w zamkniętym ekosystemie.  Od jakiegoś tygodnia zaczęłam dawać kosteczkę mrożonki raz na dwa- trzy dni, może zaczną się tam też mnożyć mysis i kiełże, jak u rawki. Byłoby fajnie, bo mam zarezerwowane plawikoniki i tam bym je chciała hodować. Przydałby się takie chmary żywego pokarmu. Minus jest taki, że jest tam sporo wieloszczetów. Nie wiem czym dotąd żyły, ale przeżyły razem z krewetka pistoletową. Ta krewetka już kilka lat w tych skałach żyje i strzela codziennie. Chyba już jest dość stara. Myślę, że to ona i wieloszczety ograniczają populację mysis i kielzy. 

Krewetkę bym chciała zostawić, tylko wieloszczety trzeba przetrzebic, nim koniki przyjdą.

Nik@

Nik@

Bardzo mnie dziwi ogrom mysis i kielzy w akwarium Rawki. Nie daję tam fitoplanktonu, bo nie ma tam koralowców ani innych filtratorow, ale nigdy dotąd w żadnym akwarium nie widziałam w biały dzień takich gęstych chmar tych drobnych bezkręgowców. Bezczelnie pływają i biegają "stadami" w biały dzień. Coś niesamowitego. 

Mam też zbiornik z algami, tam nikt nie mieszka, prócz dzikiej krewetki pistoletowej, ale tam takie chmary małych bezkręgowców się nie poawiają. Może dlatego, że ja tego zbiornika nie karmilam. Od jakiegoś tygodnia zaczęłam dawać kosteczkę mrożonki raz na dwa- trzy dni, może zaczną się tam też mnożyć. Byłoby fajnie, bo mam zarezerwowane plawikoniki i tam bym je chciała hodować. Przydałby się takie chmary żywego pokarmu. Minus jest taki, że jest tam sporo wieloszczetów. Nie wiem czym dotąd żyły, ale przeżyły razem z krewetka pistoletową. Ta krewetka już kilka lat w tych skałach żyje i strzela codziennie. Chyba już jest dość stara. Myślę, że to ona i wieloszczety ograniczają populację mysis i kielzy. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.