Dareklisc Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Proszę o pomoc, w poniedziałek wysłałem próbkę do marinlab głównie dlatego że ślimaki praktycznie się nie ruszają i goniopora coś biednie wygląda . Reszta koralowców szału też nie robi ale wygladaja na moje oko akceptowalnie. A to wyniki które dziś dostałem , zaznaczam że wode RO biorę z sklepów akwarystycznych ale nie ukrywam że jak brakło to parę razy wleciała woda z cerfura, może z 30 litrów od początku roku . Co robić ? Na dobry początek solidna podmiana ? Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Dareklisc (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 Głównie to tam widzę że masz ołów i miedź w wodzie. Żadne stworzenia tego nie lubią. No musisz podmienić. Zasolenie bym dał na 35 ppt. A ile ten zbiornik ma czasu i coś więcej o nim napisz. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dareklisc Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 45L akwarium od lutego, lpsy,spsy,zoa. Sól tropical marine reef plus podmiana 5L co 7-10 dni . Zrobić jakąś większą podmianę ? Czy kupić jednak seachem cuprisorb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Dobra sól, a nie drogówka pakowana w kolorowe opakowania. I porządna woda ro. I zrób parę podmianek na zasoleniu 35ppt i bez paniki Tym bardziej masz małe akwa to kup małą paczke topowej soli. Nie ma co 20 zł żałować na cuda z betoniarek Edytowane 4 Grudnia 2019 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach