Skocz do zawartości

Historia edycji

tilk74

tilk74

Zastanawiam się czy by czegoś jeszcze nie dolozyć do mojej obsady ryb w zbiorniku .

Akwarium 200 l .

Filtracja to filtr kubelkowy ( tak wiem nie jest zalecany ,ale nie mialem innego wyjscia .Wiem jakie to niesie ryzyko . Zasilany jest przez UPS z zapasem mocy na ok 12 h) jako biolog i duża kaskada jako mechaniczny filtr no i odpieniacz Tunze 9004dc.

Jak narazie filtracja ogarnia .PO4 0.01 a NO3 5-7  Miekkie i LPS nie narzekają .

Aktualnie obsada to :

1 X Nemateleotris decora

2 X Blazenek

1 X Babka kopiaca

4 X Chromis Virdis

Do tego Krewetka czyszczaca plus 2 na aiptasje do tego Mitrax  ,Pustelnik , Jeżowiec i pare slimaków.

Zastanawiam się czy by czegoś nie dolożyć z obsady .Wiem.ze szaleć nie moge bo jednak kubelek to sump.

tilk74

tilk74

Zastanawiam się czy by czegoś jeszcze nie dolozyć do mojej obsady ryb w zbiorniku .

Akwarium 200 l .

Filtracja to filtr kubelkowy ( tak wiem nie jest zalecany ,ale nie mialem innego wyjscia .Wiem jakie to niesie ryzyko . Zasilany jest przez UPS z zapasem mocy na ok 12 h) jako biolog i duża kaskada jako mechaniczny filtr no i odpieniacz Tunze 9004dc.

Jak narazie filtracja ogarnia .PO4 0.01 a NO3 5-7  Miekkie i LPS nie narzekają .

Aktualnie obsada to :

1 X Nemateleotris decora

2 X Blazenek

1 X Babka kopiaca

4 X Chromis Virdis

Do tego Mitrax  ,Pustelnik , Jeżowiec i pare slimaków.

Zastanawiam się czy by czegoś nie dolożyć z obsady .Wiem.ze szaleć nie moge bo jednak kubelek to sump.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.