Skocz do zawartości

Historia edycji

dla syna

dla syna

10 minut temu, Guban88ok3m napisał:

tlenu w akwa wystarczająco ryby też pływają po całym akwa więc nie jest najgorzej 

Tlen w takiej sytuacji to bardzo ulotna sprawa. W godzinę potrafi zostać skonsumowany przez bakterie. Cyrkulatory skierowane na taflę napewno pomogą. Zobacz czy kaskadę da się podkręcić bo ona też zaciąga trochę tlenu. Jak masz możliwość to warto pożyczyć lampę uv ale akwarystyczną, nie do utwardzania lakieru itp. U siebie nie miałem problemu z natlenianiem bo mam odpieniacz mocny jak na mój zbiornik a dodatkowo obieg włączyłem 40x objętość zbiornika i cyrkulator też 40x objętość. Z tym że była niezła pralka, ale spsom to się podobało. Ryby miały troszkę gorzej utrzymać się w takim nurcie i siedziały pod skałami. Po trzech dniach nie było śladu zakwitu. 

dla syna

dla syna

1 minutę temu, Guban88ok3m napisał:

tlenu w akwa wystarczająco ryby też pływają po całym akwa więc nie jest najgorzej 

Tlen w takiej sytuacji to bardzo ulotna sprawa. W godzinę potrafi zostać skonsumowany przez bakterie. Cyrkulatory skierowane na taflę napewno pomogą. Zobacz czy kaskadę da się podkręcić bo ona też zaciąga trochę tlenu. Jak masz możliwość to warto pożyczyć lampę uv ale akwarystyczną, nie do utwardzania lakieru itp. U siebie nie miałem problemu z natlenianiem bo mam odpieniacz mocny jak na mój zbiornik a dodatkowo obieg włączyłem 40x objętość zbiornika i cyrkulator też x objętość. Z tym że była niezła pralka, ale spsom to się podobało. Ryby miały troszkę gorzej utrzymać się w takim nurcie i siedziały pod skałami. Po trzech dniach nie było śladu zakwitu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.