Kuba1001 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2019 Witam potrzebuje porady odnośnie osprzętu Akwarium 80x40x40 Falownik czy cyrkulator ? Jaka wydajność ? Aktualnie resun sk300 chce zamienić na: Hydor 135 lub 250 Który lepszy ? Za wszelką pomoc dziękuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Co do cyrkulacji, polecam Tunze 6040 - zrobi ci ładną falę, możesz dodać jeszcze jakąś pompkę co będzie dmuchać za skały. Tylko raczej będzie trzeba obniżyć minimalnie poziom wody bo przy fali może się wylewać. W kwestii odpieniaczy miałem kiedyś i resuna i Hydor 250, generalnie kicha, Tunze 9004 jeszcze daje radę ale ogólnie wewnętrzne to kiepski pomysł, będą puszczać bąble do wody. Może lepiej posadź ładne makroglony np. (Caulerpa prolifera, Halymenia itp.) i częściej podmiany jeśli nie ma sumpa? Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Lurthel (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz140 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2019 Mialem kiedys Tunze 9004 przy tych wymiarach akwa problem bąbli występował czasem, ale dawal rade Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Co do cyrkulacji mialem wtedy Blau 8000 co prawda byl skręcony na minimum Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach