14 minut temu, silvia napisał:dla mnie ? LOL ? czy to ja pisałem charakterystykę produktu (środki ostrożności) czy producent ?
poczytaj sobie o hydroksylowaniu, a o resztę pytaj producenta/ów - niech pokaże wyniki laboratoryjne
zapytaj przy okazji dlaczego walą nas po kieszeni bo w/g Ciebie sucha żywica (czyli mniejsza objętość - a przecież sprzedawana jest na litry) działa tak samo jak wilgotna
Szkoda, że nie odpowiedziałeś na pytania. Środki ostrożności to jedno - zawsze dmucha się na zimne, by ktoś później nie rościł pretensji. Sprawdzałeś o ile zwiększa objętość ? Ile znasz przypadków rozsadzenia pojemnika ? Ja ani jednego. A nie pierwszy raz zasypuję suchą.
Po drugie ja pytam Ciebie bo przecież to Ty twierdzisz, że "traci sporo na właściwościach" - a u mnie dzisiaj przeleciało 120l osmozy i dalej TDS 000. Nigdzie nie napisałem również, że sucha działa tak jak wilgotna. Nigdzie czegoś takiego nie napisałem - to Twoja interpretacja. Ja się pytam o mniejszą skuteczność - bo nie zauważyłem jakiejś drastycznej zmiany właściwości w stylu np. przelania 50% wody mniej niż zwykle. Z ciekawości sprawdzę obecny zasyp ile wytrzyma aby porównać sobie z taka nówka funkiel świeża prosto ze szczelnego pojemnika.
Hydroksylacja powiadasz - a możesz po prostu napisać coś więcej od siebie na ten temat ? Od tego jest forum by poszerzać swoją wiedzę i skoro ją posiadasz to fajnie jakbyś postarał się jakoś ją przekazać. Więc skoro wiesz jak to działa i co powoduje to wysuszanie - jak to "hydroksylowanie" powoduje, że wysuszona żywica traci jony to myślę, że nie tylko ja będę zainteresowany.