I znów wyrwane z kontekstu wypowiedzi zamiast odpowiedzi na pytania na które nie odpowiedziałeś. Najpierw pisałeś coś o wymianie jonowej, później o hydroksylowaniu ale nigdzie nie opisałeś zjawiska o którym wspominałeś (cytat z wikipedii do mnie nie przemawia).
Zadam jeszcze raz pytania:
1) O ile skuteczność spada po wyschnięciu ? - może być w procentach
2) O ile ten czas jest krótszy ? - moze być w sekundach (przeliczę na dni czy nawet tygodnie )
Nie zasypuje pojemnika do pełna, pojemnik jest plastikowy - dość przezroczysty - po zalaniu wodą RO - poziom do jakiego zasypany był pojemnik żywicą wyraźnie się nie zmienił po zalaniu wodą RO. Aż tak trudno ogarnąć ?
Cytat
czy ja wiem czy aż tak puchnie ? Niestety zmieszałem suchą zużytą z wilgotną mokrą
I czego nie rozumiesz ? Może jakbyś nie wyciął z kontekstu połowy zdania to byś zrozumiał:
Cytat
Niestety zmieszałem suchą zużytą z wilgotną mokrą ale zaraz wrzucę cześć do całkowitego wysuszenia i zrobię makro by porównać wielkość ziaren.
Tłumaczę: do suchej zużytej wrzuciłem wilgotną mokrą zużytą wywaloną z filtra, do którego nasypałem nowej suchej nie używanej żywicy, przez co nie mam już suchej zużytej bo ta zużyta wilgotna którą wrzuciłem do suchej zużytej oddała wilgoć Ale zaraz wrzucę część do oddzielnego pojemnika do całkowitego wysuszenia by porównać w makro wielkość ziaren. Suchych jak i takich namoczonych RO. Prościej chyba nie umiem :/ Ewentualnie mogę Ci nagrać filmik jak wrzucam wilgotną zużytą do takiej suchej zużytej by pokazać o co chodzi.