Skocz do zawartości

Historia edycji

kubatek27

kubatek27

Witam wszystkich
Około 5 dni temu nabyłem sporą kolonię czerwonych zoa wielkości pięści . Niestety nie otwierają się, czasami rano jak świeci jeszcze tylko niebieskie światło otworzą się w 30%. Święcę lampą LED na diodach 3w, około 8w białego 10k i 25w niebieskiego, więc nie wydaje mi się aby miały za mocne światło. NO3 jest zerowe, tak samo jak PO4 i zastanawiam się czy  to nie jest przyczyną, a może dać im jeszcze czas? Akwarium 64l obsada jeden błazen( drugiego planuję dokupić ) i krewetka czyszcząca. Nakierowywałem falownik na całą noc na nie jak mi polecono ale to nic nie dało. Dodam że inne korale mają się dobrze ( milka jest trochę jasna ale to przez brak no3 ), euphylia rośnie świetnie.Jest trochę dino ale bardzo znikome ilości.

Ma ktoś jakiś pomysł co może pomóc?

zoa.jpg.png

kubatek27

kubatek27

Witam wszystkich
Około 5 dni temu nabyłem sporą kolonię czerwonych zoa wielkości pięści . Niestety nie otwierają się, czasami rano jak świeci jeszcze tylko niebieskie światło otworzą się w 30%. Święcę lampą LED na diodach 3w, około 8w białego 10k i 25w niebieskiego, więc nie wydaje mi się aby miały za mocne światło. NO3 jest zerowe, tak samo jak PO4 i zastanawiam się czy  to nie jest przyczyną, a może dać im jeszcze czas? Akwarium 64l obsada jeden błazen( drugiego planuję dokupić ) i krewetka czyszcząca. Nakierowywałem falownik na całą noc na nie jak mi polecono ale to nic nie dało.

Ma ktoś jakiś pomysł co może pomóc?

zoa.jpg.png

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.