Skocz do zawartości

Historia edycji

norbi2222

norbi2222

24 minuty temu, ambjaslo napisał:

Testy robię 2 razy w tygodniu salifertem,raczej są ok.Zaraz przestawiam pompę.Dostosować do Kh czy Ca?

Jakie koralowce i ile masz w swoim akwarium? Jak jest różnica w podawaniu component 1 do component 2? Raczej powinno wszystko lecieć po równo, bo ten produkt również zawiera mikro. Jak  występują braki w KH lub Ca to lepiej je podbić dodatkowym bufferem. Jak już lejesz nierówno to dopasuj do tego czego lejesz mniej. Zasada jest taka, że najpierw doprowadza się parametry do oczekiwanych, a później leje się po równo.

Jak masz możliwość u kogoś zbadać swoją wodę, to zrób to. Ja nie ufam, że te wyniki Mg są poprawne.

Jaki jest wynik MG i jaki jest spadek?

norbi2222

norbi2222

19 minut temu, ambjaslo napisał:

Testy robię 2 razy w tygodniu salifertem,raczej są ok.Zaraz przestawiam pompę.Dostosować do Kh czy Ca?

Jakie koralowce i ile masz w swoim akwarium? Jak jest różnica w podawaniu component 1 do component 2? Raczej powinno wszystko lecieć po równo, bo ten produkt również zawiera mikro. Jak  występują braki w KH lub Ca to lepiej je podbić dodatkowym bufferem. Jak już lejesz nierówno to dopasuj do tego czego lejesz mniej. Zasada jest taka, że najpierw doprowadza się parametry do oczekiwanych, a później leje się po równo.

Jak masz możliwość u kogoś zbadać swoją wodę, to zrób to. Ja nie ufam, że te wyniki Mg są poprawne.

norbi2222

norbi2222

3 minuty temu, ambjaslo napisał:

Jakie koralowce i ile masz w swoim akwarium? Jak jest różnica w podawaniu component 1 do component 2? Raczej powinno wszystko lecieć po równo, bo ten produkt również zawiera mokro. Jak  występują braki w KH lub Ca to lepiej je podbić dodatkowym bufferem. Jak już lejesz nierówno to dopasuj do tego co lejesz mniej. Zasada jest taka, że najpierw doprowadza się parametry do oczekiwanych, a później leje się po równo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.